Ajax werkt flink aan doelsaldo en wint dik in Rotterdam

11 november 2018 16:18

Op bezoek bij Excelsior heeft Ajax een grote overwinning weten te boeken. De ploeg van Erik ten Hag was met 1-7 zelfs nog vrij genadig voor de Rotterdammers. Voor rust kwamen Donny van de Beek en Lasse Schöne tot scoren, terwijl na rust Van de Beek nogmaals, Kasper Dolberg en David Neres ook een doelpunt wisten te maken. Daarnaast maakte Excelsior-middenvelder Jerdy Schouten een eigen doelpunt.

Ajax trof in Excelsior een ploeg die in de openingsfase fel van zich afbeet en daardoor ook enkele mogelijkheden kreeg. Ook Ajax zelf kreeg voldoende kansen om te scoren en dat gebeurde uiteindelijk na een half uur spelen na een pass van Dusan Tadic op Donny van de Beek. De middenvelder schoot de bal onder doelman Stevens door en maakte daarmee de 0-1.

Vlak voor rust viel ook nog de 0-2 en deze was van grote schoonheid. Ajax kreeg een vrije trap op ongeveer twintig meter van het doel. Lasse Schöne ging achter de bal staan en krulde hem schitterend in de bovenhoek.

Direct na rust kwam Rasmus Kristensen in de ploeg voor de licht geblesseerde Noussair Mazraoui. De Deense verdediger gaf na twee minuten een assist die door Van de Beek verzilverd werd en Ajax al met 0-3 voor stond.

Het duel leek daarmee beslist en Ajax liet de teugels flink vieren. Matthijs de Ligt liet zich simpel aftroeven aan de lijn waardoor Excelsior uiteindelijk de 1-3 wist te maken. Excelsior kreeg daarna nog enkele kansen om te scoren, maar dankzij met name Nicolás Tagliafico zou Ajax toch weer verder uitlopen. Excelsior leek in het eigen strafschopgebied eenvoudig uit te kunnen verdedigen, maar de Argentijn veroverde met een uitstekende tackle de bal. Van de Beek speelde met een hakje Kasper Dolberg aan en de spits zorgde daarmee voor de 1-4.

Het verzet van Excelsior was daarmee gebroken en in tegenstelling tot voorgaande wedstrijden ging Ajax nu vol door in de jacht op meer doelpunten. Bij de 1-5 kreeg het daarbij enige hulp, omdat Jerdy Schouten de bal in eigen doel kopte. Invaller Klaas Jan Huntelaar was dicht bij een treffer, maar hij raakte de paal. Dat deden Hakim Ziyech en David Neres niet, waardoor 1-7 het resultaat was.