Transparent
Inloggen
Sluiten

Pierre Vermeulen: 'Ajax hoeft geen 100 procent te geven om een wedstrijd te winnen'

10 november 2018 08:05 - De Telegraaf

In gesprek met De Telegraaf is voormalig international Pierre Vermeulen lovend over het elftal van Ajax. "Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Hakim Ziyech. Van die mannen straalt de klasse af. Ze maken Ajax beter en de eerste twee maken ook het Nederlands elftal weer beter", zo geeft hij aan. "Ze hebben ook Dusan Tadic nog in hun ploeg, een goede linksbuiten en een goede keeper, Onana, en je hebt een aardig elftal."

Vermeulen denkt dat het elftal van Ajax ook alleen nog maar beter gaat worden. "Bij de eerste wedstrijd van Ajax tegen VVV zag ik welke potentie dit elftal heeft. Ik vind het helemaal niet gek dat Ajax goed presteert in de Champions League", aldus de geboren Limburger. "De jonge jongens steken er elke week bovenuit en worden door hun ervaring in Europa alleen maar beter."

Spelers als De Jong en De Ligt leren volgens Vermeulen echter weinig meer in de Eredivisie. "De tweede helft van Ajax valt soms tegen omdat de spelers het wel goed vinden bij 4-0. Ze hoeven geen 100 procent te geven om een wedstrijd te winnen. Dat gevoel had ik vroeger zelf ook als we met PSG speelden", zegt hij daarover. "Maar kijk je naar de Premier League, daar moeten Wijnaldum en Van Dijk elke week 110 procent geven om al hun wedstrijden te winnen met Liverpool. Daar hebben ze na een Champions League-wedstrijd in de competitie een nóg zwaardere partij. Dat stuwt spelers naar de absolute top."




Tags

vermeulen jong dijk eredivisie limburger linksbuiten liverpool onana psg stuwt tadic telegraaf vvv wijnaldum ziyech zwaardere

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Hoeveel wedstrijden heeft Ajax dit seizoen met 4-0 voorgestaan dan Pierre waardoor ze het rustiger aan ging doen?
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom barkas begeleiding berghuis bergwijn boomen brobbey chico conceicao consistente dest elsimao eredivisie forbs henderson kiki liverpool metz mikautadze mislintat mum ofzo porto ramaj sevic sosa steijn sutalo transferbeleid utrecht