Transparent
Inloggen
Sluiten

Matthijs de Ligt: 'We hebben een heel grote stap naar overwintering in de Champions League gezet'

9 november 2018 07:52

Overwintering in de Champions League is voor Ajax binnen. Matthijs de Ligt wilde in gesprek met De Telegraaf echter niet vooruit lopen op die zaken. "Met een gelijkspel hebben we een heel grote stap naar overwintering in de Champions League gezet. We zijn er heel dichtbij, maar we zijn er nog niet. Dus kunnen we ook nog niet feesten of juichen", aldus de aanvoerder van Ajax. "Winnen wij van AEK, dan komen we op elf punten. En verslaat Bayern Benfica, dan hebben zij er dertien. In dat geval kunnen we de laatste wedstrijd, thuis tegen Bayern München, vol voor de groepswinst gaan. Waarom zou dat niet kunnen?"

De Ligt ging verder: "Na de koppeling aan Bayern München denk je toch dat de tweede plaats het hoogst haalbare is, maar ik denk dat we dit seizoen zelfs onszelf soms verrassen. Ik bedoel, acht punten na vier wedstrijden... Wie had dat gedacht? Dus we zijn goed bezig, moeten zó doorgaan en zorgen dat we er tegen AEK Athene weer staan."

De verdediger was echter wel kritisch over het spel van Ajax tegen Benfica. "Het lag vooral aan ons, omdat we niet de vooraf voorspelde vrije man konden vinden", zo gaf hij aan. "We vermoedden wel dat Benfica vanaf het begin druk zou zetten, wilden ze daartoe niet de kans geven, maar dat lukte ons de eerste twintig minuten niet bepaald goed. Daardoor kwamen we moeilijk in de wedstrijd."

Ajax ging wel mee in het harde fysieke spel van de Portugezen. "Je weet dat er in dit soort wedstrijden veel overtredingen worden gemaakt, die worden op het randje gespeeld. Je kunt het niet halfbakken of op 99 procent doen", zei hij daarover. "Misschien moet je wél over het randje gaan soms. Dan moet je geluk hebben dat je niet té ver gaat. Maar het is wel belangrijk dat je laat zien: hé, wij zijn er vandaag ook."

Het meest typererende voor de ploeg was de reactie van de spelers na de redding van André Onana diep in blessuretijd. Alle spelers feliciteerden de doelman. "We zijn echt een team. Dat is onze kracht. We strijden voor elkaar en als je ziet hoe we de laatste minuten voor elkaar vechten... Dat is echt heel belangrijk", aldus De Ligt. "Uiteindelijk trekken we het gelijkspel over de streep en dat voelt goed. De laatste keer dat Ajax door is gegaan in de Champions League was in 2005/’06. Dat zegt genoeg over het hoge niveau van dit toernooi. We zijn nu zó dichtbij, we moeten het gewoon halen."




Tags

bayern benfica aek feesten feliciteerden halfbakken koppeling onana overtredingen telegraaf typererende vermoedden voorspelde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos