Ajax onder 19 spectaculair gelijk op bezoek bij Benfica

7 november 2018 17:50

Ajax onder 19 heeft in een spectaculair duel tegen Benfica gelijk gespeeld. Het duel om de UEFA Youth League eindigde in Portugal in een 3-3 gelijkspel. Na vier wedstrijden staat de ploeg van John Heitinga nog altijd aan kop, maar zowel Bayern München als Benfica volgt op een punt.

Ajax had liefst acht spelers van Jong Ajax aan de aftrap staan, maar werd in de beginfase overlopen door de Portugezen. Benfica kwam dan ook op voorsprong nadat het een strafschop kreeg vanwege een overtreding van Mitchel Bakker

De ploeg van Heitinga had aanvankelijk niets in te brengen tegen Benfica, maar kreeg naar mate de eerste helft vorderde steeds meer grip op de wedstrijd. Jurgen Ekkelenkamp was al dicht bij de gelijkmaker en vlak voor rust zorgde Brian Brobbey voor de 1-1.

Na rust kwam Ajax onder 19 veel sterker voor de dag en werd juist Benfica nu overlopen. Na enkele minuten leidde dat al tot de 1-2 van Ekkelenkamp en tien minuten later werd het zelfs 1-3 dankzij een treffer van Nicolas Kühn.

Benfica kwam ruim een kwartier voor tijd weer terug in de wedstrijd toen het opnieuw een strafschop kreeg. Dit keer maakte Sven Botman de overtreding. De Portugezen gingen nu vol druk zetten op het doel van Ajax en dat leidde uiteindelijk tot de gelijkmaker.