Transparent
Inloggen
Sluiten

André Onana: 'Wij gaan proberen om de Champions League te winnen'

7 november 2018 03:45 - De Telegraaf

André Onana geeft in gesprek met De Telegraaf aan vol ambities te zijn voorafgaand aan het duel tegen Benfica. "We willen niet alleen overwinteren, maar gaan proberen de Champions League te winnen", aldus de doelman. "We hebben grote dromen. Dat mag toch? We vormen een geweldig team en willen de uitdaging met de grote clubs aangaan. En als het niet lukt, oké. Maar laten we ervoor zorgen dat we er in elk geval alles aan hebben gedaan. Wie verwachtte dat wij nog geen anderhalf jaar geleden de finale van de Europa League zouden halen? Alleen als je jezelf heel hoge doelen stelt, kun je hoog reiken."

De doelman geniet van wedstrijden als tegen Benfica. "Niks ten nadele van onze eigen fans – zij zijn in belangrijke wedstrijden geweldig –, maar ik houd meer van beladen uitwedstrijden, zoals bij Benfica of Feyenoord. Hoe meer de mensen me haten, des te beter ik me voel", zo geeft hij aan. "Als ze me uitschelden, me beledigen, haal ik het beste in mezelf naar boven. En als we dan scoren: héérlijk. Ik herinner me de 1-4 bij Feyenoord van afgelopen seizoen. Die fanatieke Feyenoord-fans werden na elk doelpunt stiller. I like that."

De doelman is vol lof over de verdedigers voor hem. Hij is echter wel kritisch over zichzelf. "Ik ben nog niet top, moet me op bepaalde punten verbeteren. Daarom werk ik elke dag hard", zegt hij daarover. "Elke topwedstrijd opnieuw, ook bij Benfica, krijg ik de kans te tonen of ik in mijn beste vorm ooit verkeer. Over een paar jaar zie je een veel betere André Onana."


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


6 maanden geleden
Zullen we het maar gewoon wedstrijd voor wedstrijd bekijken Andrey, zoals we in de Europa League ook deden?

Gewoon eerst vanavond maar eens winnen. Zal al moeilijk zat worden. Zien we na de winterstop wel weer waar we dan tegen moeten spelen.
6 maanden geleden
“Die fanatieke Feyenoord-fans werden na elk doelpunt stiller. I like that.” Haha klasse uitspraak dit
 
6 maanden geleden
Wat een held dat ie daar juist even bij stil staat. De Klassieker is niet echt meer wat het ooit was maar dankzij Onana blijft dat mooie Klassieker vuurtje branden. :-)
6 maanden geleden
Dit is de enige juiste instelling. Altijd voor het hoogst haalbare gaan. Natuurlijk moet je het ook wedstrijd voor wedstrijd bekijken, maar absoluut niks mis met zulke uitspraken/dromen.

Laatste nieuws