Transparent
Inloggen
Sluiten

Daley Blind: 'Laten we ervoor zorgen dat de wedstrijd tegen Benfica legendarisch wordt'

6 november 2018 08:06

Daley Blind geeft in gesprek met het Algemeen Dagblad aan uit te kijken naar de wedstrijd tegen Benfica. "We zijn er nog lang niet, maar hopelijk kunnen we iets moois neerzetten in de Champions League", aldus Blind. "Ja, ik heb gehoord dat Louis van Gaal dit Ajax vergeleek met het Ajax van 1995 dat de Champions League won. Maar laten we vooral niet vergelijken. Daar moeten wij ook helemaal niet mee bezig zijn. Laten we ervoor zorgen dat de wedstrijd tegen Benfica legendarisch wordt."

De verdediger snapt dat de clubleiding afgelopen zomer het roer flink omgooide, omdat Ajax al jaren geen Champions League meer speelde en 13 jaar geleden voor het laatst overwinterde in het kampioenenbal. "De ambities waren aan het begin van het seizoen duidelijk en daar heeft de clubleiding ook naar gehandeld door contracten te verlengen en iemand als Dusan Tadic terug naar Nederland te halen", zo geeft hij aan. "Ik voel mezelf steeds sterker en fitter worden. Het gaat de laatste weken prima. Ik speelde bij United het laatste seizoen minder, dus moest ik wel echt weer wat opbouwen. Toen ik naar Nederland terugkwam, wist ik: iedereen zal een mening over mij hebben. Na twee goede wedstrijden is het hosanna, na twee slechte wedstrijden is het heisa."

Een jaar geleden speelde Blind met Manchester United al tegen Benfica in Lissabon. "Wij wonnen met United na een fout van hun keeper. Ook Da Luz is een bijzonder stadion", zegt hij daarover. "Wij zullen hetzelfde moeten brengen als tegen Bayern München. Benfica is gewoon een goede ploeg en zal er vol voor gaan. Zij moéten. In München begonnen we slecht, maar pakten we daarna het initiatief. Dat was mooi en ik geniet op zulke momenten van onze ploeg."

Blind gaat verder: "Al zijn wij niet in de positie om wie dan ook te onderschatten. Dit team is een mooie mix tussen jong en oud. Als ik bijvoorbeeld zie hoe onbevangen iemand als Noussair Mazraoui in de Champions League speelt, dan is dat echt mooi om te zien."




Tags

benfica blind nederland bayern fitter gaal geniet heisa hosanna jong kampioenenbal lissabon luz mazraoui omgooide onbevangen opbouwen overwinterde roer tadic

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.274 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn beuker boomen brobbey elsimao eredivisie excuus forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch schaduwspits sevic sosa stilstand tahirovic taylor vos