Transparent
Inloggen
Sluiten

Frenkie de Jong: 'Als we zo spelen worden we nooit kampioen'

3 november 2018 23:05

In gesprek met Fox Sports was Frenkie de Jong het eens met de opmerking dat de tactiek van Willem II totaal verkeerd uitpakte voor de Tilburgers. "In het begin speelden ze een-op-een. Toen kregen we al snel een paar grote kansen. Dat werkte niet echt, dus schakelden ze al snel weer terug. Toen ging het voor hun wel wat beter", aldus de middenvelder. "Het kan ook werken en dan zegt iedereen dat het super gedurfd is. Nu pakte het verkeerd uit."

Ondanks de overwinning was de middenvelder totaal niet te spreken over de wedstrijd. "Ik ben best wel teleurgesteld. We speelden in de tweede helft super slecht. We speelden heel veel voor ons zelf, we doen niet veel meer, gaan niet meer terug, iedereen doet maar wat. Het was gewoon heel slecht", zo gaf hij aan. "Als we zo spelen worden we nooit kampioen. Daar moeten we wel wat aan gaan doen. We hebben het heel vaak dat als we voorkomen met twee of drie doelpunten verschil dat we dan maar verslappen. Dan doen we niet veel meer. Als je aan het eind op doelsaldo geen kampioen wordt sla je jezelf voor je kop. Ik heb het zelf ook, maar we moeten dat echt gaan verbeteren."

Een positief punt voor De Jong zelf was dat hij tegen Willem II wist te scoren. "Maar ik had er nog een of twee kunnen maken. Zeker die in het begin was slecht", zei hij daarover. "Het is natuurlijk lekker dat je scoort, maar het is zeker niet het belangrijkste."




Tags

jong fox gedurfd schakelden sla tilburgers verslappen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal