Transparent
Inloggen
Sluiten

Daley Blind over ijzersterke defensie: 'Er wordt altijd meer naar het aanvallende gedeelte gekeken'

3 november 2018 07:57 - Algemeen Dagblad

Ajax staat dit seizoen vooral defensief als een huis. Al meer dan een maand heeft de ploeg van Erik ten Hag geen tegendoelpunt gekregen. Over alle wedstrijden gezien kreeg Ajax pas negen doelpunten tegen. Toch blijven de prestaties van de achterhoede soms wat onderbelicht. "Bij Ajax wordt door de buitenwereld altijd meer gekeken naar het aanvallende gedeelte", aldus Daley Blind in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Het totale team is volgens Blind echter verantwoordelijk voor de uitstekende defensieve cijfers, omdat het begint bij het druk zetten van de aanvallers. "Wij veroveren al heel veel ballen op de helft van de tegenstander. Daar zijn we goed in. Daar trainen we veel op en dat werpt zijn vruchten af", zo geeft hij aan. "Maar bijvoorbeeld tegen Bayern München of Benfica kunnen we ook terugzakken en heel compact staan. Op die manier kunnen we het de tegenstander ook moeilijk maken. Dat hebben we in de Champions League bewezen."

Blind gaat verder: "En vergeet André Onana niet, een geweldige keeper. Als verdediger is dat zó ontspannen. Je hoeft dan minder overtredingen te maken en minder kaarten te pakken. Omdat je weet: mocht de tegenstander er een keer doorheen sluipen, dan staat André er nog."




Tags

blind ijzersterke achterhoede bayern benfica compact hag onana onderbelicht ontspannen overtredingen sluipen tegendoelpunt terugzakken

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Kan me wel vinden in de mening van Blind.
Met Taliafico en de Ligt heb je natuurlijk ook wel 2 wereld toppers staan.
Alleen op de rechtsback plek schijnt een vloek te rusten bij Ajax. Ik vind niet dat 'nous' het slecht doet, maar verdedigend is hij nog niet echt top.
+1/-0

5 jaar geleden
Onana is een wereldkeeper.
Zal veel belangstelling voor zijn elke transferperiode.
Hoop dat Ajax een goed beeld heeft van het keeperspotentieel wat ze verder in huis hebben.
+1/-0

5 jaar geleden
@paconegro Mazraoui is dan ook geen echte verdediger. Het zou geweldig zijn als we nu nog een Tete hadden gehad.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

balletje begeleiding berghuis bergwijn bertjek brobbey conceicao dest elsimao engeland excelsior feyenoord forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki liverpool lucht metz mikautadze mum rensch sevic sosa sutalo zucht