Transparent
Inloggen
Sluiten

Peter Bosz: 'Ajax is absoluut heel aantrekkelijk om naar te kijken'

31 oktober 2018 09:34 - Voetbal International

In gesprek met Voetbal International geeft Peter Bosz aan dat hij weer geniet van het spel van Ajax. "Het is heel leuk naar dit Ajax te kijken. De gretigheid straalt van de spelers en de ploeg af. De honger naar succes, naar zichzelf te laten zien, als ploeg en individueel. De ontwikkeling van de spelers, dat is geweldig om te zien", aldus Bosz. "Als je kijkt naar de spelers met wie ik twee jaar geleden mocht samenwerken en je ziet ze nu spelen. Sommige spelers zijn volwassen geworden, hebben echt een mooie ontwikkeling doorgemaakt."

Volgens Bosz heeft Frenkie de Jong zich het beste ontwikkeld. "Ik was altijd heel kritisch op hem. Dat hij kon voetballen, zag iedereen, maar bij balverlies vond ik dat hij nog weleens te veel wandelde. Te weinig aanwezig was", zo geeft hij aan. "Dat is nu verdwenen. Hij onderschept ballen, is continu in beweging, heel mooi om te zien. En dat in combinatie met zijn geweldige spel aan de bal."

De Jong staat vaak naast Lasse Schöne op het middenveld, "Het is iets meer dan twee jaar geleden dat ik Schöne op die positie zette. Laatst las ik dat hij nog altijd leert van momenten die hij op die plek tegenkomt. Dat is ook zijn kracht", zegt hij daarover. "Hij kwam daar te spelen, vooral omdat hij in balbezit daar van waarde was, maar ik zie hem verdedigend ook nog altijd sterker worden."

Ook de ontwikkeling van Noussair Mazraoui vindt Bosz mooi. "Een bijzonder verhaal, vanuit de beloften en eigenlijk in bepaalde mate de Daley Sinkgraven-move. Ook een middenvelder die als back zichzelf ontwikkelt", aldus Bosz. "Hij is voor mij de openbaring van dit seizoen, en moet nog stappen maken. Dat laconieke in zijn spel is zijn kracht, maar tegelijkertijd ook zijn valkuil. Op bepaalde momenten zal hij sneller moeten omschakelen, sneller terug in zijn verdedigende positie moeten komen."

Ondanks dat er veel vergelijkingen te trekken zijn tussen het seizoen onder Bosz en het huidige seizoen onder Ten Hag ziet de voormalig trainer van Ajax ook verschillen. "Hij is een trainer die zijn ploeg laat spelen met de intentie van niet willen verliezen, bouwt iets meer zekerheid in dan ik doe", zo geeft Bosz aan. "Ik speelde met één controlerende middenvelder, Lasse Schöne, en twee aanvallende middenvelders vóór hem, van wie Hakim Ziyech er één was. In het huidige Ajax staan twee controlerende middenvelders naast elkaar, vaak Schöne en Frenkie de Jong, en spelen de buitenspelers veelal aan de binnenkanten en tussen de linies. Bij mij speelden we met buitenspelers die wat dieper en meer aan de zijkanten stonden."

Bosz gaat verder: "Ik wilde ook bijvoorbeeld niet dat mijn middenvelders aan de zijkanten kwamen, die moesten in de as blijven, nu zie je dat wel. En zo liggen er bepaalde accenten anders, maar is het absoluut heel aantrekkelijk om naar te kijken."




Tags

bosz schone jong buitenspelers balverlies binnenkanten geniet gretigheid hag honger laconieke mazraoui move onderschept openbaring sinkgraven tegenkomt valkuil vergelijkingen wandelde ziyech

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


tackle (geschorst)
5 jaar geleden
Bosz mag voor mij meteen terugkomen. Ben vanaf het begin geen fan van Ten Hag. Is geen trainer voor een topclub. Tactisch niet sterk en dat kost Ajax uiteindelijk de kans op het grote succes. Wedstrijd tegen PSV, het verlies, is volledig op zijn conto te schrijven.
+1/-1

5 jaar geleden
Ja, en het zou nog aantrekkelijker zijn met Bosz aan het roer. Denk dat die slacht partijen in Eindhoven ook niet zouden gebeurd zijn.
+2/-0

5 jaar geleden
Het succes van Ten Hag is óók het succes van Peter Bosz die de basis heeft gelegd voor het huidige elftal. Ook heel belangrijk is dat waar Ten Hag wél zijn zo brood nodige ervaren spelers kreeg, Bosz het moest doen met wat hij had.
Van mij mag Bosz morgen terugkomen want met Ten Hag ga je niks winnen dit seizoen ondanks je ijzersterkte elftal.
+1/-0

5 jaar geleden
Bosz en ten Hag moeilijk te vergelijken. Ten Hag heeft beschikking over een aantal betere spelers, die op dit moment Ajax beter late spelen. Meestal dan toch. Ik heb allen geen hoge pet op van het tactisch vermogen van ten Hag. De verliespunten die we hebben opgelopen ( Heracles en PSV ) zijn toch op het conto te schrijven van ten Hag. Verkeerde opstellingen.
+1/-0

5 jaar geleden
"Hij is een trainer die zijn ploeg laat spelen met de intentie van niet willen verliezen". Wat een kul en wat een zelfverheerlijking. Mourinho is een van de weinige coaches die misschien wel eens bewust de tactiek aanpast om een gelijkspelletje zeker te stellen. Tevens de trainer die Bosz' Ajax akelig goed wist te ontmantelen in de finale. Ik denk toch dat Ten Hag tegen Benfica en ook in Muenchen heeft laten zien dat Ajax voor de winst gaat, ook in de grotere wedstrijden. Neemt niet weg dat ik ook meer vertrouwen heb in de trainer Bosz dan in Ten Hag. Ten Hag heeft nu het geluk dat zijn Ajax in elke linie sterker is dan het team van Bosz: sommige spelers zijn simpelweg gegroeid/ouder en met de uitzondering van Sanchez heeft Ajax er verder alleen maar betere spelers erbij gekregen.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal