Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'Woensdag gaat het maar om één ding en dat is doorkomen'

30 oktober 2018 14:06

Voor Ajax staat woensdag het bekerduel met Go Ahead Eagles op het programma, de club waar Erik ten Hag zijn carrière als hoofdtrainer begon. "Daar heb ik hele prettige herinneringen. Deventer is een echte voetbalstad", aldus Ten Hag in gesprek met Ajax TV. "Een schitterend publiek en kan ook heel fanatiek mee leven. Een schitterend stadion. Het is een Engelse club en altijd een prima voetbalsfeer. Het zijn schitterende mensen."

Onder zijn leiding promoveerde Go Ahead direct naar de Eredivisie. "In het begin was het moeilijk. De club kwam van ver en had daarvoor een heel slecht jaar gehad. We zijn daar aan een elftal gaan bouwen en we hebben uiteindelijk een aantrekkelijk elftal neergezet. Uiteindelijk heeft dat geleid tot promotie en dat was spectaculair", zo gaf hij aan. "Een geweldige opluchting en bijzonder. Go Ahead Eagles heeft daarna jarenlang in de Eredivisie gespeeld. Het is een bolwerk dat eigenlijk ook in de Eredivisie thuis hoort. Dat gun ik ze ook. De stad, de club, de mensen. Omdat het een echte voetbalstad is."

Woensdag tellen die emoties niet als de wedstrijd op het programma staat. "Het is altijd leuk om die mensen weer te treffen, maar woensdag gaat het maar om één ding en dat is doorkomen", zei hij daarover. "We focussen op het resultaat en een goede wedstrijd neerzetten. Daar is waar we voor gaan."

Ten Hag zal waarschijnlijk wel meerdere spelers rust gaan gunnen. "We willen in drie competities actief blijven, dus we willen de wedstrijd winnen", aldus de trainer van Ajax. "Het geeft wel de gelegenheid voor andere spelers in de selectie om zich te bewijzen en zich in het team te spelen. Die gelegenheid zullen we ook zeker gaan geven, maar we zullen wel een heel sterk elftal gaan opstellen."




Tags

hag doorkomen eredivisie eagles voetbalstad bekerduel bolwerk deventer fanatiek gunnen promotie voetbalsfeer

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal