Transparent
Inloggen
Sluiten

Ernie Brandts: 'Als ik in het bestuur van Barcelona zou zitten, dan zou ik De Ligt en De Jong direct oppikken'

29 oktober 2018 07:14

Ernie Brandts is in De Telegraaf vol lof over de ontwikkeling van Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong. "Als ik in het bestuur van bijvoorbeeld FC Barcelona zou zitten, dan zou ik het wel weten en die jongens direct oppikken", aldus Brandts. "Ze zijn zo goed. Wanneer je hen beiden haalt, zit je de komende vijf jaar gebakken."

De voormalig international was als rapporteur voor De Telegraaf aanwezig bij de Klassieker. "De Ligt kan je bijna nooit op een fout betrappen. Ook in het duel met Feyenoord ging hij weer voorop in de strijd en was hij een toonbeeld van onverzettelijkheid", zo geeft hij aan. "Natuurlijk werd de defensie van Ajax niet optimaal getest omdat Feyenoord al vroeg in de wedstrijd met tien man kwam te staan, maar voor De Ligt maakt dat eigenlijk niet uit. Hij wint altijd al zijn duels. Als je ziet hoe makkelijk hij de bal verovert, dat is heel knap. Die jongen gaat alleen nog maar beter worden."

Volgens Brandts was Frenkie de Jong de beste man op het veld. "De Jong is ijzersterk aan de bal. Hij is eigenlijk de spelverdeler, bij wie veel aanvallen beginnen. Ik zou hem omschrijven als een tempobepaler. Met zijn dribbels en splijtende passes geeft hij snelheid aan het spel", zegt hij daarover. "Frenkie verkiest diepte boven breedte. Met die steekballen weet hij soms in één klap drie à vier spelers van de tegenpartij te kloppen. Voor de voetballiefhebber is het een genot om naar hem te kijken."

Ook Hakim Ziyech kon terug kijken op een uitstekende wedstrijd. "Wat mij het meest aan Ziyech verrast, is dat ik hem dit seizoen ook keihard zie werken. Bij balverlies begint hij meteen met afjagen en ik heb hem vandaag een aantal boeiende duels met Tonny Vilhena zien uitvechten", aldus Brandts. "Hij beseft dat alleen een goede techniek niet voldoende is en dat je ook hard moet werken om de absolute top te bereiken. Het is wel mooi om te zien dat het sentiment rondom Ziyech volledig is omgeslagen. Dat heeft hij zelf afgedwongen. Hij lijkt ook met veel meer rust in zijn hoofd te voetballen."




Tags

brandts jong barcelona bestuur ernie oppikken ziyech feyenoord telegraaf afgedwongen afjagen balverlies betrappen breedte dribbels genot ijzersterk klassieker omgeslagen omschrijven onverzettelijkheid rapporteur spelverdeler splijtende tegenpartij tempobepaler toonbeeld uitvechten verkiest vilhena voetballiefhebber

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat ramaj rensch sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal