Transparent
Inloggen
Sluiten

Frenkie de Jong: 'Feyenoord maakte nu wel heel veel lompe overtredingen'

29 oktober 2018 06:44

In gesprek met De Telegraaf gaf Frenkie de Jong aan weinig problemen te hebben dat Feyenoord zo fel aan de wedstrijd zou beginnen. "Dat ze in de Klassieker fel zouden zijn, hadden we wel verwacht en hoort zelfs zo. Maar nu maakten ze wel heel veel lompe overtredingen. Daar had ik niet zo veel moeite mee, omdat de scheidsrechter ze ook bestrafte", aldus de middenvelder, die zelf geregeld een trap kreeg te verwerken. "Ik vind het gewoon nooit zo erg als ze me schoppen. Dan krijgen ze gele kaarten en worden ze vanzelf voorzichtiger. Of niet. Maar dan hebben wij een man meer."

Kuipers greep bij de eerste overtreding ook direct in. "Je hebt ook scheidsrechters die bij de eerste overtreding geen gele kaart geven. Hoe hard die ook is. Maar dat deed-ie gelukkig nu wel", zo gaf hij aan. "Op een gegeven moment hield Kuipers wel op met kaarten geven. Daar had ik wel wat moeite mee, want als het geel is, moet je gewoon geel geven."

De middenvelder kreeg de vraag of de overtreding van Toornstra op hem ook geen rode kaart waard was. "De trap was hoog op mijn kuit en van achter, dus ik weet het niet", zei hij daarover. "Maar van mij hoefde Kuipers hem niet weg te sturen, hoor. Ik had het er in het veld wel even over met Jens. Hij zei blij te zijn dat de VAR de scheidsrechter het moment niet liet terugkijken."




Tags

feyenoord jong kuipers lompe overtredingen bestrafte klassieker kuit telegraaf toornstra var voorzichtiger

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn beuker boomen brobbey elsimao eredivisie excuus forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch schaduwspits sevic sosa stilstand tahirovic taylor vos