Transparent
Inloggen
Sluiten

Matthijs de Ligt: 'Om eerlijk te zijn was het heel makkelijk vandaag'

28 oktober 2018 16:54

Matthijs de Ligt had al verwacht dat Feyenoord zo fel zou starten als het deed. "Ze zetten hoog druk. Dat hadden we wel verwacht. We hadden alleen niet verwacht dat ze gelijk zo massaal naar achteren gingen. We hadden daar op in moeten spelen", aldus de aanvoerder in gesprek met Fox Sports. "Na rode kaart neem je iets meer risico. Omdat je een man meer hebt op het veld kun je meer risico nemen. We stonden achterin ook met drie tegen een, omdat Toornstra een veredelde rechtsback werd. Dan is het zaak om er voor te zorgen dat het twee tegen een wordt."

De Ligt werd gevraagd naar de situatie met de 1-0. "Ik heb het net terug gezien, maar ik vond het op zich geen overtreding. Volgens mij was de bal er al in voordat er contact was. Hij telt, dat is het enige wat belangrijk is", zo gaf hij aan.

Over de tweede helft was De Ligt niet te spreken. "Over de tweede helft valt ons zeker wat te verwijten. Je wint hier met 3-0, op het oog heel makkelijk. Om eerlijk te zijn was het dat denk ik ook wel. Maar de tweede helft was heel slecht", zei hij daarover. "We verloren heel simpel ballen. We schakelden niet meer om en Feyenoord kreeg zelfs mogelijkheden om een counter te plaatsen. Dat mag ons niet gebeuren. De tweede helft was echt ondermaats."




Tags

feyenoord counter fox ondermaats schakelden toornstra veredelde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn beuker boomen brobbey elsimao eredivisie excuus forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch schaduwspits sevic sosa stilstand tahirovic taylor vos