Transparent
Inloggen
Sluiten

Edwin van der Sar: 'Onze spelers worden echt getest in deze periode, zoals het hoort bij een topclub'

27 oktober 2018 07:13 - De Telegraaf

In zijn column in De Telegraaf geeft Edwin van der Sar aan het soms ook fijn is om even na te genieten van een last minute winner. "Het is al geweldig voor de spelers, voor het publiek en de club om deel te nemen aan dat toernooi. Als je in de allerlaatste minuut aan het langste eind trekt tegen een club van het kaliber Benfica, is dat heerlijk", aldus Van der Sar. "Op zo’n avond als tegen Benfica voel je dat Europees voetbal iets speciaals is. Zelf genoot ik vroeger al van de Europa Cup-wedstrijden in het Olympisch stadion. Avondwedstrijden, een uitverkocht huis en mooie tegenstanders. Dan krijgt het iets magisch."

Ajax doet het op heden erg goed, met name internationaal. "Negen wedstrijden in Europa gespeeld, zes gewonnen. De drie gelijke spelen, Standard Luik, Dinamo Kiev en Bayern, boden óók genoeg kansen om te winnen", zo geeft hij aan. "Tel daarbij de Eredivisie-duels op en je komt aan een groot aantal wedstrijden en dan hebben we het nog niet over de interlands van onze internationals. Onze spelers worden echt getest in deze periode, zoals het hoort bij een topclub."

De wedstrijd tegen Benfica had bovendien ook een grote historie. "Benfica was de voorloper van Ajax in de jaren zestig. Met Eusebio in het elftal, vier Europese finales waarvan eentje gewonnen. Ajax nam die dominantie over met drie finales en drie titels. En Johan Cruijff als de nieuwe wereldspeler na Eusebio", zegt hij daarover. "Twee klassieke clubs met nagenoeg dezelfde filosofie, die kiezen voor jonge spelers en die allebei niet uit een van de vijf grote voetballanden komen. Allebei proberen we ons staande te houden tussen het Europese geweld van de voetbalgrootmachten."




Tags

benfica sar eusebio avondwedstrijden bayern column dinamo dominantie eredivisie geweld historie kaliber kiev langste luik magisch minute standard telegraaf voetbalgrootmachten wereldspeler winner

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal