Transparent
Inloggen
Sluiten

'Feyenoord-directie voorkomt dat uitsupporters welkom zijn bij Klassieker'

25 oktober 2018 10:34 - Ajax Life

Ajax Life weet te melden dat het aan de Feyenoord-directie te danken is dat er bij de Klassieker nog altijd geen fans van de uitploeg welkom zijn. In de Johan Cruijff ArenA zijn supporters van Feyenoord welkom, maar in De Kuip geldt dit niet voor supporters van Ajax. Volgens een kosten-batenanalyse van Feyenoord zouden uitsupporters echter te weinig opleveren.

De KNVB heeft ook geprobeerd te bemiddelen, maar omdat de directie van Feyenoord niet mee wil werken, ziet ook de voetbalbond geen reden meer om verder te bemiddelen. "We waren een heel eind op weg om een plan te realiseren waarbij uitsupporters weer welkom waren bij de klassiekers", zo geeft directeur-bestuurder Fabian Nagtzaam van de Supportersvereniging Ajax aan. "De plannen werden gedragen door alle betrokken partijen: van supportersverenigingen tot medewerkers van beide clubs. Ook de KNVB was bereid om tijd en moeite te stoppen in dit project. Daarom stelt het ons zeer teleur dat juist de directie van Feyenoord besluit om de stekker uit dit project te trekken. Een kosten/batenanalyse mag nooit een afweging zijn om te besluiten geen uitsupporters toe te laten."

Ook AFCA Supportersclub-voorzitter Jacob Bernard is teleurgesteld. "Wij willen ook niets liever dan dat er bij de klassieker weer uitsupporters aanwezig zijn in zowel de Johan Cruijff Arena als De Kuip. Als AFCA Supportersclub zijn wij betrokken geweest bij de gesprekken en staan wij achter de haalbaarheid van de plannen", zegt hij daarover. "Het is zonde en tegelijkertijd ook kwalijk dat de Feyenoorddirectie dit tegenwerkt. Bij de klassieker horen gewoon uitsupporters. Aan ons zal het zeker niet liggen dat het hier ooit nog eens van komt."

Meer op Ajax Life




Tags

feyenoord uitsupporters klassieker afca arena batenanalyse bemiddelen knvb kuip project supportersclub bernard bestuurder danken feyenoorddirectie haalbaarheid jacob klassiekers life nagtzaam stekker supportersvereniging supportersverenigingen tegenwerkt uitploeg

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden (gewijzigd)
Te triest voor woorden. Ik begrijp nu waarom die nieuwe kuip er
ook nog steeds niet staat.
+1/-0

5 jaar geleden
Die knijpen hem omdat ze bang zijn voor een jaarlijks Ajax feestje daar in die roestbak.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn beuker boomen brobbey elsimao eredivisie excuus forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch schaduwspits sevic sosa stilstand tahirovic taylor vos