Transparent
Inloggen
Sluiten

Pol van Boekel: 'Dolberg kreeg een duw of een beuk in de rug'

20 oktober 2018 23:33

Scheidsrechter Pol van Boekel reageerde voor de camera's van Fox Sports over zijn beslissing om Ajax een strafschop te geven. "Ik zag een duel tussen Dolberg en Hoegh. Op dat moment krijgt Dolberg een beuk, een duw in zijn rug en was er ook contact onder bij de benen. Daarom besluit ik tot een overtreding en dus een strafschop", aldus Van Boekel.

Na het zien van de beelden was de scheidsrechter overtuigd dat hij het bij het juiste eind had. "Hetgene wat ik op de beelden terug zie, heb ik op het veld ook zo beleefd. Een duw of een beuk in de rug van Dolberg, die balbezit heeft. Daarnaast is er ook contact onder bij de benen. Al met al voor mij een overtreding en dus een strafschop", zo gaf hij aan. "Het was geen schouderduw. Het was in de buurt van de schouder, maar meer in de rug. En daarnaast is er contact onderin bij de benen. Voor mij voldoende voor een overtreding. De een legt het uit als een schouderduw, ik leg het uit als een strafschop."

Van Boekel ging nog verder: "Wat dat betreft blijft het vak arbitrage discutabel. Ik vond het zwaar genoeg voor een strafschop. Als ik de beelden terug zie, vind ik de beslissing absoluut te steunen en dat heeft de videoscheidsrechter ook gedaan. En ik denk terecht."

De Brabander gaf ook meer uitleg hoe de VAR precies werkt. "Hij gaat op zoek naar beelden om de beslissing van de scheidsrechter te steunen. Het is niet zo dat hij op zoek gaat om het ongelijk te bewijzen, maar hij gaat op zoek naar beelden vanuit alle hoeken waarin blijkt dat ik het bij het rechte eind heb", aldus Van Boekel. "Dat heeft de videoscheidsrechter gedaan. Hij heeft beelden gezien waarop hij zegt dat je de strafschop kan geven en het dus een terechte beslissing is. De VAR is echt bedoeld om de grote fouten er uit te halen. Als ik echt een belachelijke strafschop gegeven zou hebben, zou hij gezegd hebben dat ik naar de kant moest en ik een foutieve beslissing genomen had. Nu zegt hij misschien zwaar gestraft, maar je kan hem geven en dus steunt hij mijn beslissing."




Tags

boekel dolberg beuk duw pol schouderduw var videoscheidsrechter arbitrage brabander discutabel foutieve fox hetgene hoegh ongelijk rechte schouder steunt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal