Transparent
Inloggen
Sluiten

Dusan Tadic sprak na Bayern lang met Erik ten Hag: 'De trainer staat steeds meer open voor onze feedback'

6 oktober 2018 07:44

Dusan Tadic geeft in gesprek met De Telegraaf aan na de wedstrijd met Bayern München lang met Erik ten Hag gepraat te hebben. "We hebben drie uur lang over voetbal gesproken. Over de wedstrijd, over wat er in en buiten het veld beter kan. De trainer staat steeds meer open voor onze feedback, vraagt daar nu zelfs om", aldus de Serviër. "We hebben er niets aan om achter zijn rug om te klagen. Als we vinden dat iets beter kan, moeten we het rechtstreeks kunnen zeggen."

Gevraagd wordt aan de Serviër of hij een voorbeeld kan geven wat er is besproken. "Dat zijn meerdere dingen. Maar laat ik de kleine partijtjes noemen. Die was ik een dag voor de wedstrijd ook niet gewend en veel spelers vonden die vervelend", zo geeft hij aan. "Dus heb ik namens de groep aangegeven dat we het liever op een andere manier willen. Uiteindelijk beslist de trainer. In dit geval heeft hij wel naar ons geluisterd, ja."

Enkele weken geleden gaf Matthijs de Ligt aan dat bij grote clubs bepalende spelers de regie in het veld nemen. "We hebben met Blind, Huntelaar, Schöne, Ziyech, De Ligt en mij veel ervaren jongens. Als we problemen signaleren, moeten we die repareren", zegt Tadic daarover. In de wedstrijd tegen AEK Athene gebeurde dat bij Ajax ook. "David Neres en ik besloten van positie te wisselen, waardoor ik op tien en David op links kwam te spelen. We speelden ook gelijk beter. De trainer was het ermee eens, geeft ons de vrijheid om van positie te wisselen en laat ons naar ons gevoel luisteren."

Tadic baalt dat hij met de wetenschap van nu voorafgaand aan de wedstrijd tegen PSV niet aangaf dat een centrum met Frenkie de Jong en Daley Blind geen goed idee was. "Laat ik vooropstellen dat ik daar toen ook in geloofde, want de wedstrijden daarvoor had Frenkie het super gedaan", aldus Tadic. "Door de nederlaag en het goede spel van Max Wöber tegen Bayern München zal iedereen de vraag of we met hem hadden moeten starten met ’ja’ beantwoorden, ik ook. Al vind ik nog steeds dat we PSV easy goals gaven, waardoor ze extra energie kregen."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws