Transparent
Inloggen
Sluiten

Zaakwaarnemer Donny van de Beek: 'Als er in de winter niets veranderd, is het tijd voor een gesprek'

5 oktober 2018 07:19

Het lijkt bijna uitgesloten dat Donny van de Beek zijn contract bij Ajax gaat uitdienen. De middenvelder baalt van zijn plek op de reservebank. "Uit niets blijkt dat Van de Beek dit jaar nog basisspeler wordt. En hij wil niet de twaalfde man blijven", aldus zaakwaarnemer Guido Albers tegenover Het Parool. "Al hoopt hij natuurlijk wel gewoon dat Ajax kampioen wordt en overwintert in de Champions League."

Diverse Europese topclubs hebben inmiddels al geïnformeerd naar Van de Beek. "Ik wil er ook niet stiekem over doen, het komt toch wel uit. Deze clubs hebben een jaar geleden ook al geïnformeerd", zo geeft hij aan. "Nu Donny minder speelt kunnen ze hem kopen tegen een gunstigere marktprijs. Zo werkt het natuurlijk ook in de voetballerij. Het enige dat die clubs willen weten: 'Wat kost 'ie?"

Voor Van de Beek is er geen perspectief meer op een basisplaats door de verandering van tactiek door Erik ten Hag. "Ten Hag speelt niet meer met de punt naar achteren, maar tegen de principes van Johan Cruijff in met een '10'. Van de Beek past perfect in een systeem met de punt naar achteren, waar hij voor diepte in het spel kan zorgen", zegt hij daarover. "Het gaat hier niet meer om minuten maken, maar om toekomstperspectief. Van de Beek gaat de concurrentiestrijd op deze manier niet winnen. Hij komt in dit systeem minder tot zijn recht en dat is zonde."

Albers gaat verder: "Hij speelt goed en werkt hard. Niemand kan daar negatieve opmerkingen over maken. Maar als in de winter niets is veranderd, dan is het tijd voor een gesprek met Ajax."




Tags

beek albers hag guido gunstigere marktprijs overwintert principes reservebank toekomstperspectief twaalfde uitdienen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.273 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom avila berghuis bergwijn boomen brobbey elsimao excuus forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch schaduwspits sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos