Transparent
Inloggen
Sluiten

Edwin van der Sar: 'Ik heb nog steeds vertrouwen dat wij op eigen kracht de jump naar Europese top kunnen maken'

19 september 2018 07:54

In een groot interview met Voetbal International gaat algemeen directeur Edwin van der Sar in op de toekomst van Ajax. Hij kan zich niet voorstellen dat Ajax ooit in handen zal vallen van een private investeerder. "Toen ik in Engeland speelde, viel elke club in handen van een eigenaar, maar bij Ajax zie ik dat niet voor me", aldus Van der Sar. "Financieel staan we er goed voor, we hebben een grote schare fans, een wereldwijde uitstraling en een filosofie die staat als een huis. We staan bekend om een goed draaiende opleiding die toptalenten produceert."

De voormalig doelman gaat verder: "Onze naam is dus echt goed, heb ik ook weer gemerkt bij de loting in Monaco. Ze hadden Ajax zien spelen en niemand wilde bij Ajax in de poule. Ik heb er nog vertrouwen in dat wij de jump naar de Europese top op eigen kracht kunnen maken."

Ajax is echter al eens benaderd door investeerders. "Maar dat kap ik vrij snel af", zo geeft hij aan. "Je moet veel uit handen geven en we hebben een eigen filosofie die dan onder druk zal komen. Het echt grote geld waarmee je de Champions League kan winnen komt ook niet naar een kleine markt als Nederland. We blijven onderdeel van de Eredivisie, dus er zal nooit een eigenaar komen die even zevenhonderd miljoen neerlegt."

De Johan Cruijff ArenA kopen en zelf te gaan exploiteren is voor de club momenteel niet aan de orde. "Wel vinden wij dat de samenwerking anders moet worden. Daar zijn De Arena en Ajax het inmiddels over eens. Daarbij zijn we ook afhankelijk van de gemeente Amsterdam, die 48 procent van de aandelen heeft", zegt hij daarover. "Maar we hebben de laatste jaren wel een aantal verbeteringen bereikt zoals de rode stoeltjes, de letters AJAX en de Amsterdamse Andreaskruisen. We zijn een voetbalclub en De Arena is in beginsel een voetbalstadion. Wij willen een perfecte mat om ons type spel op te kunnen spelen. Dan is het lastig als er enkele dagen voor een belangrijk duel nog een concert van U2 is en de mat wordt vervangen. Het veld is helaas nog steeds een frustratie voor spelers, trainers en directie."




Tags

sar arena jump eigenaar andreaskruisen beginsel concert engeland eredivisie gemeente kap letters monaco nederland private produceert schare toptalenten uitstraling verbeteringen voetbalstadion zevenhonderd

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn beuker boomen brobbey elsimao eredivisie excuus forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch schaduwspits sevic sosa stilstand tahirovic taylor vos