Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'Van wedstrijd tot wedstrijd zie je verbetering bij Noussair Mazraoui'

14 september 2018 13:37

Erik ten Hag moest vrijdagmiddag op de persconferentie bekennen dat hij Noussair Mazraoui nog niet goed kende toen hij in januari naar Ajax kwam. "Ik kende zijn naam, maar zijn kwaliteiten niet. Direct in de eerste week maakte hij een goede indruk op mij in Portugal. We zagen toen wel dat hij nog breekbaar was en niet goed belastbaar was," zo gaf hij aan. "We hebben hem gebouwd in de eerste maanden en toen zag je ook in die kwaliteiten dat hij heel sterk in de duels was. Hij had een goed inzicht en kon makkelijk op meerdere posities uit de voeten. Dan kun je de conclusie trekken dat hij over een groot spelinzicht beschikt."

Ten Hag ging verder: "We hebben hem als rechter vleugelverdediger geprobeerd op de training. Hij is daarnaast ook snel en wendbaar en dat pakt heel goed uit. Hij heeft nu een aantal wedstrijden op die positie gefunctioneerd en van wedstrijd tot wedstrijd zie je verbetering bij hem."

De trainer van Ajax kreeg de vraag of Mazraoui zich nu puur op de positie van rechter vleugelverdediger moet focussen, omdat hij van nature een middenvelder is. "Hij voelt zichzelf ook een middenvelder. Maar bij Ajax ben je als vleugelverdediger ook al snel een middenvelder," aldus Ten Hag. "Die ruimte heeft hij ook, al moet hij beseffen dat de eerste taak van een vleugelverdediger is om te verdedigen. Zeker ook defensief moet hij zijn bijdrage leveren en zorgen dat het achterin dicht blijft."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws