Transparent
Inloggen
Sluiten

Georginio Wijnaldum: 'Frenkie de Jong is echt een geweldige speler'

11 september 2018 05:28

In gesprek met het Algemeen Dagblad was Georginio Wijnaldum enthousiast over Frenkie de Jong na de interland tegen Frankrijk. "Echt een geweldige speler," aldus de speler van Liverpool. "Steeds als hij een mannetje uitspeelt, moet de tegenstander kiezen. Dat biedt ons ruimte om tussen de linies vrij te komen. Dat is heel lekker voetballen."

Net zoals bondscoach Ronald Koeman eerder al deed, wil Wijnaldum nog wel op de rem trappen. "We hebben meer spelers gehad die heel goed waren, maar die later minder werden," gaf hij aan. "Die spelers gingen al vroeg naar het buitenland bijvoorbeeld, moesten zich daar weer opnieuw bewijzen, en komen daarmee in een andere fase van hun ontwikkeling. Het is niet altijd te zeggen hoe een loopbaan zal gaan verlopen."

De Jong was zelf tevreden over zijn spel. "Ik denk dat ik wel oké heb gespeeld, maar na rust was ik soms wat te slordig," zo zei de middenvelder van Ajax. "Dat ik meteen ballen opeiste? Dat was ook gewoon mijn opdracht: aanspeelbaar zijn door me iets te laten zakken. Daarnaast vind ik het altijd prettig om veel aan de bal te komen."




Tags

jong wijnaldum aanspeelbaar frankrijk koeman liverpool opeiste rem uitspeelt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal