Transparent
Inloggen
Sluiten

Willem van Hanegem: 'Frenkie de Jong heeft het meest laten zien deze twee interlands'

10 september 2018 06:39

In zijn column in het Algemeen Dagblad is Willem van Hanegem lovend over het spel van Frenkie de Jong. "We laten het nu allemaal maar over aan een speler die voor het eerst in de basiself mocht beginnen. Die donderdagavond nog debuteerde tegen Peru. Dat is niet sterk van de rest, al ziet iedereen dat hij wel heel erg veel kwaliteiten heeft. Ik denk dat hij de speler was die het meest heeft laten zien deze twee interlands," aldus de voormalig international van het Nederlands elftal.

Van Hanegem gaat verder: "Iemand vroeg mij: zou Frankrijk van al onze internationals het eerste bij Frenkie de Jong uitkomen als ze één speler mochten opstellen met een Nederlands paspoort? Dat denk ik wel."

Een andere Ajacied wist juist totaal niet te overtuigen. "Wie Blind aan het werk zag tegen Peru en gisteren ook tegen Frankrijk moet tot de eerlijke conclusie komen dat hij simpelweg niet kan verdedigen," zo geeft hij aan. "Als je gebruik van hem maakt, dan als middenvelder en bij voorkeur tegen elftallen die lekker achteruit plooien. Dan heeft hij tijd en kan hij oplossingen vinden."




Tags

hanegem jong frankrijk peru basiself blind column paspoort plooien

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal