Transparent
Inloggen
Sluiten

Ploeggenoten vol lof over invalbeurt Frenkie de Jong: 'Het is fantastisch hoe hij inviel'

8 september 2018 02:52

Tijdens zijn invalbeurt tegen Peru wist Frenkie de Jong veel indruk te maken. Dat gaven meerdere ploeggenoten aan in gesprek met De Telegraaf. "Iemand als Frenkie kan een extra man creëren in balbezit," aldus Matthijs de Ligt. "In de eerste helft was het moeilijk voetballen. Of het met hem lekkerder voetballen was? Ik ken Frenkie van Ajax, dus weet hoe lekker het is om met hem samen te spelen."

Ook Jasper Cillessen was vol lof. "Het is fantastisch hoe hij inviel. Frenkie is een geweldige voetballer. Dat zag je afgelopen week op de trainingen en ook tegen Peru," zo gaf hij aan, terwijl Kenny Tete hem al kende van Ajax. "Iedereen weet wat Frenkie kan. Hij is een rasvoetballertje."

Memphis Depay wist de gelijkmaker te scoren dankzij een assist van De Jong. "Amazing. Sowieso ben ik fan van hem. De eerste bal die hij kreeg, op de rand van onze eigen zestien, daarbij bleef hij bijvoorbeeld al heel rustig," zei hij daarover. "De nieuwe spelverdeler? Die rol kan hij zeker gaan invullen als hij zo blijft doorgaan. Mooi hoe hij gelijk een bijdrage levert, een heel groot talent. Hij begon me gelijk te voeden."

Ook bondscoach Ronald Koeman was blij met de invalbeurt van de middenvelder. "Het is knap van een jonge speler dat hij bij zijn debuut helemaal zichzelf is en zijn grootste kwaliteit laat zien. Een beetje Ajax-eigen, hoewel hij niet echt uit de opleiding van Ajax komt," aldus de bondscoach. "De Jong speelde alles vooruit, alsof hij al vijftien jaar meespeelt. Frenkie durft risico’s te nemen, gaf een assist en speelt uitdagend. Ja, daar houd ik wel van."




Tags

jong inviel peru amazing depay kenny koeman lekkerder meespeelt rand rasvoetballertje spelverdeler telegraaf tete voeden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal