Transparent
Inloggen
Sluiten

Noussair Mazraoui kiest voor interlandcarrière met Marokko

29 augustus 2018 20:06

In gesprek met De Telegraaf laat Noussair Mazraoui weten dat hij een keuze heeft gemaakt over zijn toekomst als international: hij kiest voor Marokko. De rechtsback is echter blij dat Ronald Koeman veel moeite voor hem heeft gedaan. "Meneer Koeman heeft een voortreffelijk verhaal verteld en presenteerde het plan dat hij voor mij had," aldus Mazraoui. "Dat maakte indruk en ik ben ook echt vereerd dat hij deze moeite voor mij heeft gedaan."

Mazraoui gaat verder: "Ik respecteer meneer Koeman ook ontzettend. Als iemand, die als speler zelf zo’n ongelooflijke carrière in het Nederlands elftal heeft gehad en die ook als coach veel voor het Nederlandse voetbal betekent je vraagt wordt het héél moeilijk. En ik wilde ook graag van hem horen hoe hij mijn toekomst zag. Dat is de reden dat we vorige week in Zeist om de tafel zijn gegaan."

De rechtsback kiest voor Marokko onder meer omdat hij al voor jeugdelftallen van de Marokkaanse bond uitkwam. De keuze was echter niet makkelijk. "Nederland is mijn land en Marokko is ook mijn land. De mensen die mij kennen weten dat ik een trotse Hollander ben en een trotse Marokkaan. Ik ben hier geboren en opgegroeid," zo geeft hij aan. "Ik heb de afgelopen week ook een heleboel keer een beeld gevormd van hoe het zou zijn om in het Oranje-shirt in een vol stadion te spelen. En geloof me, dat zag er mooi uit. Spelen in Oranje met teamgenoten van Ajax. Het liefst zou ik voor allebei de landen uitkomen, maar dat kan natuurlijk niet."




Tags

marokko mazraoui koeman interlandcarriere meneer oranje trotse heleboel hollander nederland respecteer telegraaf uitkwam zeist

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.273 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn beuker boomen brobbey elsimao excuus forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch schaduwspits sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos