Transparent
Inloggen
Sluiten

Frenkie de Jong: 'Er is een grote kans dat ik dit seizoen bij Ajax blijf'


9 augustus 2018 13:23

Frenkie de Jong wordt al weken gelinkt aan een overstap naar Barcelona. De middenvelder verwacht zelf echter dat hij gewoon bij Ajax zal blijven. Dat geeft hij aan in gesprek met Elf Voetbal. "Dat er interesse is, is inmiddels wel bekend, maar ik ben nog altijd speler van Ajax. Verder kan ik er nu niet veel over zeggen. Zeker weet je het nooit, maar er is een grote kans dat ik dit seizoen bij Ajax blijf. Ik wil heel graag met Ajax de Champions League in," aldus De Jong.

Om dat doel te bereiken moet de ploeg nog vol aan de bak. "Het is al een tijd geleden dat Ajax in de groepsfase speelde. Er is nog een lastige weg te gaan. Volgende week moeten we het afmaken tegen Standard en als we doorkomen volgen nog twee wedstrijden. Dan moeten we het weer laten zien," zo geeft hij aan. "De verwachtingen zijn misschien nog hoger dan voorgaande jaren, nu ook met de komst van Dusan Tadic en Daley Blind. Maar druk is er altijd bij een grote club als Ajax. Het voelt wel heel lekker om met gasten als Dusan en Daley het veld op te gaan, ook vanavond. Zij hebben veel ervaring en geven de rest van het team meer vertrouwen."

Tegen Standard Luik mocht De Jong eindelijk weer op het middenveld spelen. "Van nature ben ik meer een middenvelder dan verdediger, dus ik vind het lekkerder om op het middenveld te spelen. Met het oog op het vervolg van mijn carrière is die positie voor mij ook beter, denk ik," zegt hij daarover.


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws