Transparent
Inloggen
Sluiten

Zakaria Labyad: 'Kwalitatief hebben we in mijn ogen gewoon de beste spelersgroep'


11 juli 2018 08:17

Zakaria Labyad kijkt er naar uit om met Ajax prijzen te pakken. Dat geeft de middenvelder aan in een interview in Voeetbal International. Hij koos dan ook bewust voor een overstap naar Amsterdam. "De overtuiging van Marc Overmars en Erik ten Hag speelde zeker mee. Hoe zij dit seizoen zien en de toekomst, dat ze met Ajax prijzen willen pakken en aansluiting willen krijgen in Europa; dat spreekt me enorm aan," geeft Labyad aan.

Labyad vervolgt: "Met natuurlijk daarbij de manier van voetballen, die bij mijn eigen speelstijl past. Aanvallend, dynamisch, met veel lopende mensen en continu vooruit gericht. Ik hoefde niet lang na te denken, mijn gevoel vertelde me dat Ajax de juiste keuze was."

De middenvelder wil zijn prijzenkast dan ook gaan vullen. "De KNVB-beker in Nederland en de Super Cup in Portugal heb ik achter mijn naam staan, maar nog geen landstitel. Dat moet dit seizoen gebeuren, net zoals spelen in de Champions League een nieuwe ervaring is. Dat heb ik ook nog nooit meegemaakt," aldus Labyad. "Mijn eerste indrukken zijn positief. Ik ben hier heel goed opgevangen en qua faciliteiten merk ik weer dat ik terug ben in de top. Dit is gewoon een mooie, grote club, voor mij hoort Ajax bij de beste twintig clubs van Europa. Dus ik koester nu vooral wat ik heb en wil hier een betere speler worden, maar vooral prijzen pakken. "

Labyad verwacht ook veel gezien het spelersmateriaal van Ajax. "Gezien de selectie vind ik ook dat het kampioenschap het enige is dat moet tellen," zegt hij daarover. "Met Dusan Tadic erbij, de grote talenten die hier rondlopen, ervaren spelers als Klaas-Jan Huntelaar... Die mix staat me aan en kwalitatief hebben we in mijn ogen gewoon de beste spelersgroep."

De van FC Utrecht overgekomen speler kreeg tot slot de vraag op welke positie hij wil gaan spelen. "Ik ben blij dat je dit vraagt, want dan kan ik benadrukken dat het mij echt helemaal niets uitmaakt. Mijn doel is met Ajax kampioen te worden en zelf zo goed mogelijk presteren," zo geeft hij aan. "Als dat als buitenspeler is, prima. Als dat als nummer 10 is, ook prima. We moeten een zo sterk mogelijk elftal hebben en wie op welke positie speelt, is volgens mij van ondergeschikt belang."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws