Transparent
Inloggen
Sluiten

Urbain Haesaert: 'Ik ben altijd gecharmeerd geweest en gebleven van de filosofie van Ajax'


10 juli 2018 19:01

Zijn komst werd een maand geleden al aangekondigd, maar dinsdagmiddag zette meesterscout Urbain Haesaert ook daadwerkelijk zijn handtekening onder het contract bij Ajax, zo heeft de club bekend gemaakt op de eigen website. De Belg keert weer terug bij Ajax nadat hij de afgelopen acht jaar bij Anderlecht als scout gewerkt heeft.

Directeur voetbalzaken Marc Overmars is erg blij met de terugkeer van Haesaert. "Urbain Haesaert heeft een belangrijke geschiedenis met Ajax. Mede daarom zijn wij blij dat hij terug is," aldus Overmars.

Haesaert kan zich daar alleen maar bij aansluiten. "Ook voor mij is dit goed nieuws. Ik ben altijd gecharmeerd geweest en gebleven van de filosofie van Ajax," zo geeft hij aan. Ik heb 10 jaar lang met vreugde én met resultaat voor Ajax gewerkt. Daar haalde ik veel voldoening uit."

De Belg is de ontdekker van Jan Vertonghen, Toby Alderweireld en Thomas Vermaelen, die allen als verdediger hun doorbraak maakten bij Ajax. "Puur toeval. Ik was altijd wel een aanvallende trainer. Maar ik had destijds Eden Hazard ook aangeboden bij Ajax, maar hij was Franstalig en wilde dat niet," zegt Haesaert daarover.


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws