Transparent
Inloggen
Sluiten

Voorzitter SDC Putten: 'Er is duidelijk afgesproken dat hier geen Jong Ajax of B-keuze zou komen'


8 juli 2018 16:38

In de oefenwedstrijd tegen het Deense FC Nordsjælland stelde Ajax een B-ploeg op. Dat zorgde voor veel onvrede bij het publiek en bij SDC Putten, op wiens complex de wedstrijd gespeeld werd. In gesprek met De Stentor geeft persvoorlichter van Ajax Miel Brinkhuis echter aan dat dit zo was afgesproken. "Wij hebben gecommuniceerd dat de A-selectie in tweeën zou worden geknipt en het beste deel in Hattem zou spelen. SDC Putten betaalt een aanzienlijk ander bedrag dan Hattem voor een bezoek van Ajax," aldus Brinkhuis.

Brinkhuis vervolgt: "Natuurlijk is dit vervelend. Door vijf blessures en vakantie van vier WK-gangers misten wij veel spelers en waren er minder bekende namen in Putten dan ze idealiter hadden gezien."

Volgens Albert de Bruin, voorzitter van SDC Putten, is het echter onzin wat Brinkhuis aangeeft. "Dit is 100 procent niet waar en het verdraaien van feiten. In een gesprek op 17 mei is duidelijk afgesproken dat hier geen Jong Ajax of B-keuze zou komen. Anders hadden we niet zo op hoeven schalen met een tribune en toegangsprijzen," zo geeft hij aan. "Ook Nordsjælland is zeer verrast en gepikeerd want dit was ook tegen hun afspraken met Ajax, die hetzelfde waren als die van ons. Ajax moet zijn fout erkennen."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws