Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'Het zal of Blind of Magallán worden. Beiden lijkt me niet realistisch'


7 juli 2018 22:20

Na afloop van de wedstrijd tegen Steaua Boekarest sprak Erik ten Hag tegenover Voetbal International over de interesse van Ajax in Daley Blind en Lisandro Magallán. Ajax wil het centrum van de verdediging nog van een kwaliteitsimpuls voorzien en beide spelers zijn daarvoor in beeld. "Het zal of de een of de ander worden. Beiden lijkt me niet realistisch," geeft Ten Hag aan.

De trainer van Ajax is echter gecharmeerd van Blind. "en speler met veel ervaring, in de Premier League en in het Nederlands elftal. Opbouwend erg goed en organisatorisch zeer sterk. Bovendien is hij een stabiele persoonlijkheid," aldus Ten Hag. "Net als de komst van Dusan Tadic geldt dit ook als een flinke krachtsinspanning van de club. We zetten alles op alles, maar zijn ook afhankelijk van andere partijen."

Blind kan bovendien op meer plekken uit de voeten, al wil Ten Hag niet zeggen voor welke positie hij in aanmerking komt. "Hij kan op beide posities goed uit de voeten, zowel centrale verdediger als controlerende middenvelder. Maar wat zijn positie zal zijn hangt ook af van hoe anderen zich ontwikkelen," zegt hij daarover.

De interesse in Blind werd concreet aangezien de transfer van Magallán maar niet werd afgerond. "Het liefst hadden we Magallán al enkele weken bij de selectie gehad. Een speler van een ander continent, die dan de tijd had gekregen om zich hier optimaal aan te passen. Hij is nog altijd in beeld, maar of hij daadwerkelijk komt is nog onduidelijk," aldus Ten Hag.


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws