Transparent
Inloggen
Sluiten

Léon Bergsma: 'Ik wilde deze transferperiode dan ook koste wat het kost weg'

7 juli 2018 04:05

Léon Bergsma maakte jarenlang deel uit van de jeugdopleiding van Ajax en hoopte dan ook te mogen debuteren in het eerste elftal van Ajax. De komst van Erik ten Hag als trainer verpeste dat, zo geeft de verdediger aan in gesprek met Elf Voetbal. "Het was altijd mijn droom om te debuteren, want Ajax was van jongs af aan mijn club. Het is helaas niet gelukt," aldus Bergsma.

De naar AZ vertrokken verdediger vervolgt: "Onder Keizer trainde ik altijd mee en zat ik soms bij de wedstrijdselectie. Het zag er rooskleurig uit. Onder Ten Hag stond ik in het begin nog wel op het trainingsveld, maar merkte ik al dat mijn rol minder groot werd. Ik wilde deze transferperiode dan ook koste wat het kost weg, want ik zag geen perspectief meer."

Een gesprek daarover heeft hij met Ten Hag ook niet gehad. "Maar een gesprek was voor mij op een gegeven moment ook niet meer nodig," zegt hij daarover. "Er was geen vertrouwen van de trainer en ook de clubleiding sprak het vertrouwen niet in me uit, want ze lichtte enkel de eenjarige optie in mijn contract. Ze boden me geen meerjarige verbintenis aan. Dat was voor mij de nekslag."




Tags

bergsma hag leon eenjarige jongs keizer lichtte meerjarige nekslag rooskleurig verpeste

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal