Transparent
Inloggen
Sluiten

Arie van Os: 'Alleen al de interesse in Daley Blind doet mijn Ajax-hart goed'


3 juli 2018 04:58

Erelid van Ajax Arie van Os geeft in gesprek met De Telegraaf aan dat hij de verregaande belangstelling voor Ajax in Daley Blind niet verrassend vindt. "Ik had de geluiden dat Daley wil terugkomen al een beetje gehoord. En dat verbaasde me niet. Ik ken de familie Blind sinds 1989, nadat ik bestuurslid van Ajax werd, erg goed en Daley en Danny zijn echte Ajacieden," geeft Van Os aan.

Van Os gaat verder: "Omdat die jongen in het buitenland verpietert en hij toch om zijn plaats bij het Nederlands elftal moet denken, vind ik een terugkeer logisch, want voor het geld hoeft hij het niet meer te doen. Als dit lukt, is het fantastisch. Alleen al de interesse doet mijn Ajax-hart goed."

De voormalig penningmeester van Ajax ziet een positieve ontwikkeling binnen Ajax. "Ik ben er een voorstander van dat er genoeg kapitaal op het veld moet staan. Niet het hele kapitaal, maar wat je kan besteden, moet je besteden," aldus Van Os. "Als je de mogelijkheden hebt, en die heeft Ajax, dan juich ik het trekken van de portemonnee van harte toe. Met ons budget moet je eigenlijk gewoon kampioen worden. Maar om Europees mee te doen zijn aankopen als Tadic, een kunststukje, en Blind nodig. Als je inkoopt, moet je goed inkopen. En anders moet je in de eigen jeugd winkelen."

Van Os geeft aan dat Ajax echter wel waakzaam moet blijven. "Maar mijn advies: blijf bij de les. Het kan niet zo zijn dat je over twee jaar financieel in de problemen komt," geeft hij aan." Het is aan financieel directeur Jeroen Slop om dat samen met algemeen directeur Edwin van der Sar, directeur voetbalzaken Marc Overmars en de Raad van Commissarissen in de gaten te houden."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws