Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ajax gaat vol voor terugkeer van Daley Blind naar Amsterdam'


2 juli 2018 06:36

Ajax gaat er alles aan doen om Daley Blind terug naar Amsterdam te halen. Dat weet De Telegraaf te melden. De veelzijdige verdedigende middenvelder heeft aangegeven graag terug te willen keren naar Ajax en daar wil de club graag gebruik van maken. Omdat Manchester United het aflopende contract van Blind via een optie met een jaar verlengde, moet er wel een transfersom betaald gaan worden voor de 54-voudig international van Oranje. Ajax hoopt echter dat niet de hoofdprijs betaald hoeft te worden.

Blind heeft volgens De Telegraaf meerdere redenen om terug te keren naar Amsterdam in plaats van voor een nieuw buitenlands avontuur te kiezen. Bij Ajax is hij verzekerd van een basisplaats, wat voor zijn positie in het Nederlands elftal weer gunstig is. Na een seizoen amper in actie te zijn gekomen voor Manchester United wil hij vooral weer de zekerheid op speelminuten hebben.

Door de komst van Dusan Tadic en het feit dat de directie heeft aangegeven dat Frenkie de Jong, Donny van de Beek en Matthijs de Ligt niet mogen vertrekken, zou Blind waarschijnlijk ook de grote potentie van de spelersgroep van Ajax moeten kunnen zien.

Daar komt nog bij dat Blind de kans krijgt om een van de meest succesvolle Ajacieden ooit te worden. Uit zijn eerste periode heeft hij al vier landstitels weten te veroveren en won hij ook een Johan Cruijff Schaal, terwijl zijn prijzenhonger nog altijd niet gestild is.

De directie van Ajax stelt alles in het werk om te zorgen dat Blind weer naar terugkeert in Amsterdam. Ajax heeft bij de transfer van Tadic al laten zien financieel heel ver te willen gaan en Blind zou worden gezien als een even grote jachttrofee. Snel zal daarom duidelijk worden of Blind ook daadwerkelijk haalbaar is.


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws