Denemarken na penalty's uitgeschakeld op WK, Lasse Schöne mist strafschop

1 juli 2018 22:50

Denemarken is na strafschoppen uitgeschakeld op het WK in Rusland. Na penalty's bleek Kroatië uiteindelijk te sterk, nadat het na reguliere speeltijd 1-1 was geworden. Lasse Schöne en Kasper Dolberg begonnen beiden op de bank. Schöne viel direct na rust in, terwijl Dolberg geen speeltijd kreeg.

Het duel begon spectaculair toen Mathias Jørgensen al binnen de minuut wist te scoren uit een verre inworp van Jonas Knudsen. Lang konden de Denen echter niet genieten van de voorsprong, omdat in de vierde minuut Mario Mandzukic al gelijk wist te maken.

Waar iedereen zich op leek te kunnen maken voor een knotsgekke wedstrijd, kwam het aanvankelijk bedrogen uit. Beide ploegen durfden aanvankelijk weinig risico's te nemen, waardoor het duel afstevende op de verlenging.

In de verlenging begon Denemarken aanvankelijk een stuk feller en leek het al snel een treffer te willen forceren. Na een paar minuten ging de Deense storm echter al liggen, waardoor het duel leek uit te draaien op strafschoppen.

Kroatië kwam echter met een slotoffensief en nadat Ante Rebic doelman Kasper Schmeichel voorbij ging, leek hij de bal in het lege doel te kunnen schieten. De Kroaat werd echter neergehaald door Mathias Jørgensen, waardoor Kroatië een penalty kreeg. Luka Modric miste, waardoor het uiteindelijk toch uitdraaide op strafschoppen.

Namens Denemarken misten Christian Eriksen en Lasse Schöne, terwijl bij de Kroaten Milan Badelj en Josip Pivaric de bal niet in het doel kregen. Feyenoord Nicolai Jørgensen miste vervolgens de vijfde strafschop voor Denemarken, waarna Ivan Rakitic Kroatië naar de kwartfinale schoot.