Transparent
Inloggen
Sluiten

Mattthijs de Ligt over Dusan Tadic: 'Het is een goede zaak dat de club dit soort jongens binnenhaalt'


30 juni 2018 05:26

In gesprek met De Telegraaf geeft Matthijs de Ligt aan blij te zijn met de komst van Dusan Tadic. "Je hebt een bepaald doel bij Ajax: aanhaken bij de subtop van Europa. Daar worden nu eenmaal dit soort bedragen betaald. Je kunt het gekte noemen, maar het is de huidige staat van het Europese voetbal," aldus De Ligt. "Ik denk dat je daar als Ajax zijnde in mee moet. Het is een goede zaak dat de club dit soort jongens binnenhaalt."

De Ligt gaat verder: "Vooropgesteld vind ik elf miljoen euro voor Tadic niet eens heel veel geld. Dit haalt het niveau van het team omhoog, zoals ik dat overigens ook van de andere aankopen verwacht. Het is een signaal naar anderen toe dat wij hier iets willen bereiken."

De verdediger vindt het ook een goede zaak dat Ajax nu investeert in de selectie en laat zien de meest kapitaalkrachtige club van Nederland te zijn. "Je zou ook al het geld op de bankrekening kunnen houden. Ik weet niet wat er nog meer mee gebeurt, want ik ben geen expert wat de financiën van Ajax betreft. Maar als je het grootste vermogen hebt van Nederland, dan zou je normaal gesproken elk jaar eerste moeten worden," geeft hij aan. "Dan is het fijn als er geïnvesteerd wordt en je als speler zijnde steeds betere spelers om je heen krijgt. De druk om aankopen te doen is altijd groot, maar de doorstroom van jeugdspelers is een kenmerk van Ajax. Dat mag niet vergeten worden, maar dat verwacht ik ook niet."

Het feit dat Ajax spelers als Tadic weet binnen te halen, zal ook meewegen in de overweging om zelf langer in Amsterdam te blijven. "Investeren is altijd goed, maar je moet niet alleen investeren in aankopen, maar ook in de spelers die er al zijn. Dat er aankopen worden gedaan is mooi, maar het zou ook mooi zijn wanneer er bepaalde mensen worden beloond. Dat geeft vertrouwen en is belangrijk. Dat neem ik zeker mee in mijn beslissing," zegt De Ligt daarover.

De Ligt kan nu echter nog weinig zinnigs over zijn eigen toekomst zeggen. "Je zou denken dat het tijdens de transferwindow heel druk is, maar sinds die open is, is het opvallend rustig rondom mij. Iedereen is ook druk met het WK. Het enige wat ik nu doe is focussen op Ajax," geeft de verdediger aan. "In Nederland is dat kampioen worden, de beker winnen en de Champions League in. Het liefst heb je dan een team om je heen dat prijzen kan winnen, dan zijn transfers als die van Tadic mooi. Ook dat neem je mee in je beslissing. Maar ik wil hier nu lekker fit worden voor de duels met Sturm Graz."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws