Transparent
Inloggen
Sluiten

Dusan Tadic: 'Het is altijd een droom van mij geweest om bij Ajax te spelen'


28 juni 2018 06:28

Na de uitschakeling van Servië op het WK reageerde Dusan Tadic tegenover De Telegraaf over zijn transfer naar Ajax. "Ik hoorde vandaag dat het allemaal rond was. En daar ben ik ontzettend blij mee. Ajax hoort bij de vijftien, twintig grootste clubs van de wereld," aldus Tadic. "Er waren veel aanbiedingen en ik had verschillende mogelijkheden om een vervolgstap in mijn carrière te zetten. Maar het is altijd een droom van mij geweest om bij Ajax te spelen. Ik wil titels winnen en Champions League spelen, de club en ik kunnen elkaar helpen."

Tadic heeft nog niet met Erik ten Hag gesproken, maar heeft wel contact gehad met assistent-trainer Alfred Schreuder. "Met hem en Henk Veldmate heb ik na mijn periode in Nederland altijd contact gehouden," geeft de Servische middenvelder aan. "Zij zijn voor mij een belangrijke reden geweest om voor Ajax te kiezen. De trainer heb ik nog niet gesproken, maar Schreuder heeft me goede dingen over hem verteld."

De international van Servië wil met de ervaring die hij heeft belangrijk zijn voor de selectie van Ajax. "Ik denk dat het altijd goed is om een mix te hebben van ervaren spelers en jonge talenten. Zij kunnen veel baat hebben bij de ervaring die ik meeneem," zegt hij daarover.

Op welke positie hij gaat spelen, maakt Tadic niet veel uit. "Ik kan op nummer 10 spelen, maar ook links of rechts aan de zijkant," geeft hij aan. "Als ik met doelpunten, assists en mijn spel maar belangrijk kan zijn voor de ploeg."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws