Transparent
Inloggen
Sluiten

Zakaria Labyad: 'Ajax is de grootste club van het land. De keuze was makkelijk'


27 juni 2018 06:51

In gesprek met het Algemeen Dagblad geeft Zakaria Labyad aan dat de keuze voor Ajax geen moeilijke was. "Ik had terug kunnen gaan naar PSV, waar ik ben opgeleid. Maar Ajax is de grootste club van het land. De keuze was makkelijk," aldus Labyad. "Ik heb Hakim Ziyech gesproken, hij was positief. En natuurlijk speelt de trainer een rol. Ik heb bij FC Utrecht goed met hem samengewerkt. In januari was voor mij al duidelijk dat ik naar Ajax zou gaan."

Mede omdat Ajax komende maand al voorronde Champions League moet spelen, wilde hij snel een beslissing nemen. Kwalificeren voor de groepsfase zal zwaar worden, omdat een Nederlandse club voor het eerst drie voorrondes moet zien te overleven. "Helaas is de route weer moeilijker," zegt hij daarover. "Maar Ajax hoort in de Champions League. We hebben de middelen om dat te bereiken."

Na de prijzendroogte van de afgelopen vier jaar is alles er op gericht om komend seizoen kampioen te worden. "Voor de club, maar ook voor mij. Ik wilde een stap hogerop," geeft Labyad aan. "Het niveau gaat alleen maar omhoog. Daar ben ik mee opgeleid. Voor mij is het geen kwestie van aanhaken, maar wel van bewijzen."

De middenvelder baalde echter wel dat hij met Marokko niet actief was op het WK, ondanks dat hij wel trots is hoe ze in Rusland hebben gespeeld. "Ik draaide een goed seizoen bij Utrecht. Ook in de play-offs was ik nog belangrijk. Maar dat ik toch niet werd geselecteerd, betekent dus dat ik nog harder mijn best moet doen. Dat moet ik dit jaar bij Ajax laten zien," aldus Labyad.


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws