Transparent
Inloggen
Sluiten

Edwin van der Sar: 'Het allerbelangrijkste is nu de zorg voor Abdelhak en zijn familie'


26 juni 2018 06:47

Nadat hij de conclusies van de third opinion te zien kreeg, ging er een schok door Edwin van der Sar. Dat gaf de algemeen directeur van Ajax aan tegenover De Telegraaf. "Mijn pijn staat in geen enkele verhouding tot wat de familie Nouri al twaalf maanden meemaakt. Daar ligt mijn gevoel," aldus Van der Sar.

Op maandagmiddag bracht Van der Sar in het ziekenhuis een bezoek aan de ouders, broers en zussen van Appie. Met lood in de schoenen gaf hij aan. "Mijn vrouw appte me net voordat ik in de auto stapte, dus die heb ik even gebeld. Dat was op het juiste moment, want het was fijn haar stem te horen," zegt hij daarover. "Mensen die dichtbij je staan, zijn belangrijk in het leven."

De familie Nouri was blij met de komst van Van der Sar. "Ik wilde het persoonlijk vertellen. We hebben er 20 tot 25 minuten met elkaar over gesproken. Het was een goed gesprek. Het is heel spijtig dat we onze eerste conclusies hebben moeten herzien, maar het allerbelangrijkste is dat er nu duidelijkheid is. En nogmaals, we nemen onze volledige verantwoordelijkheid," geeft de algemeen directeur aan. "Of we ons te formeel hebben opgesteld? Je huurt mensen in om de stukken en de beelden te bekijken. Ik heb wel eens een vinger, neus of middenvoetsbeentje gebroken, maar ben geen medicus. Dus heb ik externe mensen nodig. We hebben een professionele opinie gevraagd en die hebben we gekregen."

Van der Sar weet nog niet wanneer Ajax tot een oplossing komt met de familie Nouri. "Maar daarvoor proberen we zo snel mogelijk met elkaar in contact te treden. We moeten het met elkaar doen," zo geeft hij aan. "Uiteindelijk heb je wel juristen nodig, omdat er dingen goed op papier moeten worden gezet. Maar het liefst regel ik dit face-to-face met de familie."

De algemeen directeur van Ajax verwacht dat de aangekondigde arbitragezaak nu van de baan is. "Ik denk dat die niet doorgaat, maar dat is uiteraard aan de familie Nouri," zegt hij daarover. "Het lijkt me logisch dat dit voor iedereen binnen Ajax een heel moeilijke zaak is, maar het allerbelangrijkste is nu de zorg voor Abdelhak en zijn familie. We willen daar op een goede, chique manier uitkomen."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws