Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag over Dusan Tadic: 'Dit zijn spelers waarmee ik wil werken'


25 juni 2018 06:52

In gesprek met De Telegraaf blikt Erik ten Hag vooruit op de aanstaande komst van Dusan Tadic naar Ajax. De trainer van Ajax heeft meerdere redenen waarom hij Tadic er graag bij wil hebben, zo geeft hij aan. "Hij is een op en top professional, waardoor hij op en buiten het veld een voorbeeld zal zijn voor zijn medespelers," geeft Ten Hag aan. "We hebben zoals je weet heel veel jonge jongens, door de Europese top begeerde grote talenten, die zich aan zo’n speler kunnen optrekken. Hij kan Ajax aan de prijzen helpen en de talenten bij de hand nemen."

Ten Hag gaat verder: "Individueel is hij natuurlijk een ontzettend gisse speler, die precies positie weet te kiezen en de eindpass ’ziet’. Bovendien is hij een topmens, dus dat zijn nogal wat argumenten om te zeggen: doen!"

Om te kijken wie het middenveld van Ajax moest gaan versterken, is de club heel gericht te werk gegaan. "Je maakt eerst een analyse van de selectie. Wat heeft ons team nou nodig? Dat is de profielschets. Dan kijk je naar de kandidaten. Wat zijn de mogelijkheden? En dan passeren er spelers die in die profielschets passen de revue," aldus Ten Hag. "Vervolgens kijk je of de scouting, de staf en de directeur voetbalzaken er allemaal hetzelfde gevoel bij hebben. En vervolgens ga je ’lijnen leggen’ of het voor de speler ook een optie is."

Om Tadic enthousiast te krijgen, is er ook ingespeeld op het eergevoel van de Servische middenvelder. "Marc Overmars en Henk Veldmate zijn in Engeland geweest. In de gesprekken is aangegeven wat Ajax voor een club is. En Ajax is ook buiten de grenzen aansprekend," zegt hij daarover. "Dat heeft bij hem een belangrijke rol gespeeld. We hebben hem uiteraard aangegeven welke rol er voor hem is weggelegd en ook wat hij hier kan gaan winnen."

Ten Hag verwacht ook dat Tadic 'gif' zal toevoegen aan de selectie van Ajax. "Hij is een Balkan-jongen en die spelen met emotie. Daar kijken we heel nadrukkelijk naar, want Zakaria Labyad heeft dat agressieve ook in zijn spel," zo geeft hij aan.

De trainer van Ajax kijkt uit naar de komst van de middenvelder. "Dit zijn spelers waarmee ik wil werken. Het is goed voor de ’kleedkamer’, voor het team, want dit zijn jongens die echt iets voor ons kunnen gaan betekenen," aldus Ten Hag. "En laten we het publiek ook niet vergeten. Hij is een ontzettend aantrekkelijke speler die de fans kan laten smullen met acties."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws