Transparent
Inloggen
Sluiten

Kasper Dolberg over weinig vakantie na WK: 'Ik wil die wedstrijden graag spelen'


25 juni 2018 06:41

Hoewel ze nog volop bezig zijn met het WK hebben Lasse Schöne en Kasper Dolberg ook het nieuws meegekregen dat de WK-internationals van Ajax weinig tot geen vakantie zullen krijgen, omdat ze beschikbaar moeten zijn voor de Champions League voorronde wedstrijden tegen Sturm Graz van volgende maand. "Ik wil die wedstrijden graag spelen, want ik wil ook de Champions League in. Het is geen probleem dat ik dan maar een korte vakantie heb," geeft Dolberg aan in gesprek met De Telegraaf.

Schöne plaatst echter wel een kanttekening bij die beslissing. "Hij wil natuurlijk iedereen er graag bij hebben. En als het om de Champions League-play-off gaat, dan wil ik er ook graag bij zijn. Maar als voetballer moet je natuurlijk ook een rustmoment hebben," aldus de middenvelder. "Door dit toernooi is dit een extra lang seizoen voor ons. Niet alleen de benen hebben rust nodig, maar ook mentaal is rust noodzakelijk. Dan moeten we maar ergens anders een paar weken vrij krijgen. Je kunt niet non-stop doorgaan van het ene seizoen in het andere. Dat gaat niet. Dan breek je op een gegeven moment."

De transferberichten over Ajax gaan wel gedeeltelijk langs ze heen. "Ik ben hier met het WK bezig en ik lees wel eens wat, maar mijn focus ligt op Denemarken," geeft Schöne aan, die hoopt dat er naast Justin Kluivert en mogelijk Hakim Ziyech niemand meer vertrekt. "Ik heb het liefst dat iedereen blijft. Je wil de Champions League in en kampioen worden. Dan wil je dat de selectie sterk blijft en niet dat het een leegloop wordt."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws