Transparent
Inloggen
Sluiten

Officieel: Justin Kluivert vertrekt naar AS Roma


22 juni 2018 18:34

Ajax heeft bekend gemaakt dat de langverwachte transfer van Justin Kluivert naar AS Roma helemaal rond is. De vleugelaanvaller vertrekt voor een bedrag van € 17,25 miljoen euro naar de Italiaanse hoofdstad. Door bonussen en een doorverkooppercentage kan die transfersom nog oplopen tot maximaal € 22,75 miljoen euro.

Kluivert kwam op achtjarige leeftijd in de jeugdopleiding van Ajax terecht en maakte op 15 januari zijn officiële debuut in Ajax 1. In totaal kwam hij tot 56 officiële wedstrijden in het eerste elftal van Ajax en wist daarin 13 doelpunten te maken.

AS Roma heeft op haar website bekend gemaakt dat de international van het Nederlands elftal een contract getekend heeft tot de zomer van 2023. Het doorverkooppercentage wat Ajax heeft weten te bedingen is 10% van het verschil bij een transfersom boven de € 25 miljoen euro, waarbij Ajax maximaal € 4 miljoen euro kan ontvangen. Bovendien zijn beide clubs bonussen overeen gekomen van maximaal € 1,5 miljoen euro.

Kluivert geeft zelf aan erg blij te zijn met zijn nieuwe club. "Ik voel me uitstekend. Ik ben bij een ongelofelijke club en ik kan niet wachten om te beginnen," zo geeft de aanvaller aan. "Ik denk dat Roma een uitstekende club voor me is. Ik denk dat zij mij een grotere en sterkere speler kunnen maken en dat ik hier leuke dingen kan gaan doen."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws