Transparent
Inloggen
Sluiten

Erwin Koeman: 'Dusan Tadic is voor Ajax een topaankoop'


22 juni 2018 06:32

In gesprek met De Telegraaf geeft Erwin Koeman aan dat Ajax met Dusan Tadic een fantastische speler binnen haalt. Koeman werkte als assistent-trainer twee jaar samen met de Servische middenvelder. "Het is voor Ajax een topaankoop. Voor het Nederlandse voetbal is het geweldig dat zo’n jongen in de Eredivisie komt spelen. Als dat een club lukt, is dat een compliment waard," geeft Koeman aan. "Dusan is een op en top prof en een goed mens. Een enorme liefhebber. Ajax haalt in alle opzichten een fantastische speler binnen."

Volgens Koeman heeft Tadic 'geweldig veel kwaliteit' en kan hij ook op verschillende plaatsen spelen. "Ik denk dat hij zelf het liefst op de nummer-10-positie staat, maar bij Southampton gebruikten wij hem heel vaak als linksbuiten of rechts aan de binnenkant. In een vrije rol is hij echt heel goed, tussen de linies een geweldenaar," aldus de voormalig assistent-trainer van Southampton. "Dusan is een iets andere speler dan Hakim Ziyech, maar ik denk dat Ajax er bepaald niet op achteruit gaat, want hij kan op meerdere posities spelen en is meer ervaren."

Tadic is ook een uitstekend voorbeeld voor de jonge spelers bij Ajax, zo geeft hij aan. "Voor zulke jongens is het hartstikke mooi dat er zo’n internationaal ervaren jongen bijkomt. Dusan is enorm gedreven. Na de trainingen gaat hij steevast door. Of het nou binnen in het krachthonk is of buiten met de bal," zegt Koeman daarover.

Dat Tadic terugkeert naar Nederland verraste Koeman wel. "De Premier League is toch dé competitie. Daar wil iedereen spelen. En hij heeft daar vier jaar met succes gespeeld. Hij is zesde en zevende geworden met ons en het jaar daarop achtste geëindigd. Alleen afgelopen jaar was heel teleurstellend. Maar Dusan is ongelooflijk populair in Southampton," aldus Koeman. "Het verbaast me dat hij naar de Eredivisie terugkeert, omdat hij zijn contract bij Southampton tussentijds heeft verlengd en daar verdient, wat hij bij Ajax normaal gesproken nooit zal kunnen krijgen. Misschien heeft de keuze voor Nederland ook met zijn gezinnetje te maken, want ik weet dat hij het in Groningen en Enschede altijd uitstekend naar zijn zin heeft gehad. En bij Ajax kan hij om de prijzen spelen."

Koeman vermoedt ook dat zowel assistent-trainer Alfred Schreuder en hoofd scouting Henk Veldmate een belangrijke rol gspeeld hebben in de transfer. "Dusan hangt enorm aan zijn familie, maar ook aan bekenden," geeft hij aan. "Als je eenmaal een warme band met hem hebt, dan is dat voor het leven. Ronald en ik hebben ook een geweldig contact met hem."

Ondanks zijn verleden bij PSV en Feyenoord zou Tadic een goede reden zijn om eens naar Ajax te gaan. "Het is duidelijk dat PSV en Feyenoord meer in mijn hart zitten dan Ajax. Dus of ik naar de ArenA ga …?," geeft hij lachend aan. "Maar als liefhebber kan ik van Dusan genieten. Misschien zijn PSV-Ajax of Feyenoord-Ajax wel mooie wedstrijden om hem te bekijken."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws