Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'Ik heb de keiharde garantie van de directie gekregen dat Ajax er alles aan doet om deze kern bij elkaar te houden'


21 juni 2018 06:54

In gesprek met De Telegraaf geeft Erik ten Hag aan dat Ajax er alles aan zal doen om de huidige selectie van Ajax bij elkaar te gaan houden. "Ik heb de keiharde garantie van de directie gekregen dat Ajax er alles aan doet om deze kern bij elkaar te houden," geeft de trainer van Ajax aan. "Justin Kluivert is weg en het ligt in de lijn der verwachting dat Hakim Ziyech vertrekt. En wat ons betreft blijft het daarbij."

Ten Hag gaat verder: "Elke club in Nederland, dus ook Ajax, zal transfers moeten maken. Een of twee spelers kun je vervangen, maar om automatismen te houden, moet je niet meer jongens laten gaan. Ik heb met Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt maar ook een aantal andere spelers gesproken over de toekomst en welke rol ze daarin spelen."

In gesprek met Ten Hag hebben spelers aangegeven bij Ajax te willen blijven. "Frenkie heeft aangegeven graag nog een jaar te blijven en Matthijs zou een extra seizoen hier niet erg vinden," aldus Ten Hag. "Uiteraard schets ik ook wat de mogelijkheden op de transfermarkt zijn. Daar zijn we open in. We willen de kern bij elkaar houden en de selectie versterken. In elke linie zoeken we nog wel een speler."

Inmiddels is duidelijk dat Dusan Tadic het middenveld moet versterken, terwijl Lisandro Magallán de verdediging van een kwaliteitsimpuls moet voorzien. Ten Hag maakte echter nog niet eerder mee dat een speler al een akkoord bereikte en 21 dagen geleden ook al medisch gekeurd werd, maar nog altijd niet de overstap maakte. "De transfer van Lisandro Magallán is een complexe, zoals zovele transfers," zegt hij daarover. "Het is geen geheim dat we die speler graag willen hebben. Uiteindelijk is er pas sprake van een transfer als de handtekeningen zijn gezet en tot die tijd is alles mogelijk."

Voor de aanval kijkt Ajax nog naar een buitenkansje als opvolger voor Justin Kluivert.


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws