Transparent
Inloggen
Sluiten

Bernard Schuiteman: 'Ajax is favoriet, maar mag Sturm Graz zeker niet onderschatten'


20 juni 2018 06:49

Tegenover De Telegraaf heeft Bernard Schuiteman gereageerd op de loting van Ajax voor de voorronde van de Champions League. Schuiteman werkt al jaren als scout in Oostenrijk. Tegenwoordig doet hij dat voor Manchester United. Nadat Ajax de afgelopen jaren al speelde tegen Red Bull Salzburg en Rapid Wien kwam nu Sturm Graz uit de koker. "En dat is beslist geen makkie," aldus Schuiteman.

Tegen zowel Red Bull Salzburg als Rapid Wien ging het bovendien ook mis voor Ajax. De ploeg uit Salzburg was in 2014 over twee wedstrijden veel te sterk, terwijl een jaar later Rapid Wien in Amsterdam met 2-3 wist te winnen, nadat het in Wenen 2-2 was geworden. "Dus Ajax zal nu toch wel zijn gewaarschuwd?," vraagt Schuiteman zich af.

Ook bij Sturm Graz zijn de nodige wijzigingen in de selectie. Sterkhouders Thorsten Röcher en Marvin Potzmann zijn vertrokken. De ploeg heeft echter wel het toptalent Dario Maresic weten te behouden, net zoals international Stefan Hierländer. Het grootste gevaar volgens Schuiteman is echter de spits: Deni Alar. "Je ziet hem 89 minuten niet, maar elke kans is raak," geeft hij aan. Alar speelde drie jaar geleden nog bij Rapid Wien en kwam als invaller in de absolute slotfase in het veld in de wedstrijd in Amsterdam.

Sturm Graz heeft bovendien met Heiko Vogel ook een moderne trainer vindt Schuiteman. "Tactisch variabel. En hij weet de tegenstanders altijd goed te analyseren," geeft hij aan. "Ajax is favoriet, maar mag Sturm Graz zeker niet onderschatten. Dan gaat het voor de derde keer op rij mis."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws