Transparent
Inloggen
Sluiten

Hakim Ziyech neemt na WK beslissing: 'Kan in mijn nadeel werken als WK tegenvalt, maar ik bekijk het liever andersom'

15 juni 2018 07:08

In gesprek met het Algemeen Dagblad geeft Hakim Ziyech aan dat hij na het WK pas de keuze zal maken waar hij komend seizoen gaat voetballen. "Ja, als het WK tegenvalt, kan dat in mijn nadeel werken. Maar ik bekijk het liever andersom," geeft Ziyech aan. "Ik heb het in eigen hand, ik zal me bewijzen op het allerhoogste podium. Iran, Portugal en Spanje Iran zijn tegenstanders waartegen ik kan laten zien waar ik sta. Het hoogste niveau."

Ziyech heeft een imago dat hij nors is en soms zelfs vijandig. Mikos Gouka van het AD valt op dat de middenvelder juist vriendelijk en openhartig overkomt. "Ik houd gewoon niet van die poppenkast in de voetballerij. Van mensen voor de gek houden. Ik zeg meteen hoe het zit, dan is het maar meteen duidelijk toch?," zegt Ziyech daarover. "Het ging in Nederland op een gegeven moment alleen nog maar over Hakim Ziyech. Als er iemand vrij stond, had Ziyech zijn mannetje weer eens laten lopen. Maar kijk naar de echte cijfers, naar hoeveel balveroveringen ik had. Ja, de meeste in de eredivisie. Dat verzin ik niet hè."

De international van Marokko gaat verder: "Bij Ajax kreeg ik wekelijks de statistieken over hoeveel arbeid ik leverde. Sprints vooruit en sprints achteruit, alles was in orde. Net als bij Marokko nu. Maar ik hoorde in Nederland overal maar dat Ziyech niet kon omschakelen, dat hij zoveel balverlies leed. Dan denk ik: jullie zijn gewoon op zoek naar dingen. Dan ben ik er ook meteen klaar mee. Dat mag toch?"


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws