Transparent
Inloggen
Sluiten

Mbark Boussoufa: 'Achteraf ben ik misschien wel te vroeg bij Ajax vertrokken'


9 juni 2018 02:27

Vrijdag begint voor Hakim Ziyech het WK met een wedstrijd tegen Iran. In de selectie van Marokko zitten echter ook nog twee spelers die in de jeugdopleiding van Ajax hebben gevoetbald: Nordin Amrabat en Mbark Boussoufa. In een interview met De Telegraaf blikt Boussoufa onder meer terug op zijn periode in Amsterdam. "Achteraf ben ik misschien wel te vroeg bij Ajax vertrokken, maar dat kwam omdat ik in die tijd in onmin leefde met Danny Blind," geeft de middenvelder aan. "Hij was hoofd opleidingen en zag me als een moeilijke jongen. Ik weet eigenlijk nog steeds niet waarom, al heb ik wel een keer iets teruggezegd."

Boussoufa gaat verder: "Dat had ik misschien niet moeten doen, want Danny was iemand die heel veel had gewonnen met Ajax en vond dat niet zo leuk. Het punt was dat ik in de A2 zou blijven en dat wilde ik niet. Het was belangrijk om me door te ontwikkelen."

De international van Marokko groeide op in Amsterdam-Oost, waar de verleidingen om op het verkeerde pad te belanden erg groot waren. "Vrienden van me rookten joints, maar ik had nooit interesse in drugs. Op 12-jarige leeftijd ging ik naar Ajax, dus ik was lekker veel weg, snap je," zegt hij over die tijd. "Ik ging naar school, werd daar na de lessen opgehaald door Ajax, trainde en deed mijn huiswerk. Ik maakte dagen van acht uur in de ochtend tot zeven uur in de avond. Dat heeft me van het verkeerde pad gehouden."

Boussoufa is er ook van overtuigd dat zijn jeugd in Amsterdam-Oost er voor gezorgd heeft dat hij voetballer geworden is. "Het is misschien een gekke gedachte. Als ik in dezelfde luxe was opgegroeid als de kinderen van nu, was ik geen voetballer geworden en was ik dus ook niet naar het WK gegaan, vermoed ik. Door de beperkte keuze van toen voor voetballen, ging ik helemaal in die sport op," aldus Boussoufa. "Het enige dat ik ook nog wel leuk vond, was af en toe zwemmen. Als we naar het buitenbad gingen, stonden we daar eigenlijk alsnog op het grasveld te voetballen."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws