Transparent
Inloggen
Sluiten

Nicolás Tagliafico over komend WK: 'Als wereldkampioen terugkeren bij Ajax'


9 juni 2018 02:17

In gesprek met De Telegraaf blikt Nicolás Tagliafico vooruit op het komende WK. Zijn doel voor komende maand is duidelijk. "Als wereldkampioen terugkeren bij Ajax," aldus de linksback.

De transfer van Tagliafico naar Ajax is voor de verdediger ook erg belangrijk geweest voor zijn interlandcarrière. "En daar wil ik Independiente en Ajax nog heel erg voor bedanken," geeft hij aan. "Dit was, na de winst in de Copa Sudamericana, dé kans om mijn kwaliteiten in Europa te laten zien. Ik heb speelminuten gekregen op een heel hoog niveau. En dat vond onze coach Jorge Sampaoli belangrijk."

De Argentijn was ook al razendsnel een publiekslieveling in Amsterdam. "Dat was ongelooflijk. Sinds Ajax-Feyenoord hebben de supporters me zo goed gesteund en zo veel gegeven. Dat heeft een Zuid-Amerikaanse jongen ook nodig om zich heel snel thuis te voelen," zegt hij daarover.

Tagliafico heeft in zijn eerste half jaar in Amsterdam ook al een hoop geleerd. "Argentijnen kunnen verdedigen, maar het Nederlandse voetbal staat bekend om zijn verzorgde manier van voetballen. Ik ben dankzij Ajax een completere verdediger geworden," geeft de linksback aan. "Tactisch wordt in de Eredivisie heel anders gespeeld dan bij ons. En ook niet onbelangrijk, ik heb Engelse voetbaltermen geleerd."

De verdediger heeft echter ook iets toe kunnen voegen aan het spel van Ajax. "Ik heb wat extra gif in het spel van Ajax kunnen leggen, passie en mentaliteit. Maar het belangrijkste vind ik de extra energie die ik in het elftal probeer te stoppen," aldus Tagliafico. "Daarnaast denk ik dat ik tussen al deze jonge jongens een voorbeeld kan zijn qua discipline. Daar probeer ik ze mee te helpen."

Of Tagliafico na komende zomer nog in Amsterdam speelt, is nog niet zeker. De Argentijn zit echter prima op zijn plek bij Ajax. "Ik bekijk het van dag tot dag, maar ben helemaal niet met een transfer bezig. Ik heb het naar mijn zin en nog een contract voor vier jaar."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws