Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax versterkt jeugdopleiding met voormalig Man City-talent Noah Abid


7 juni 2018 12:25

Komend seizoen zal in de selectie van Ajax onder 19 Noah Abid een van de spelers zijn. De middenvelder komt over van Vitesse, maar heeft ook al gespeeld in de jeugdopleidingen van Germinal Beerschot en Manchester City.

Abid is geboren in Den Haag, maar zijn ouders verhuisden naar België toen hij vijf jaar was. In België maakte hij deel uit van de jeugdopleiding van Germinal Beerschot, waarna zijn ouders uit elkaar gingen. De middenvelder ging met zijn vader mee naar Engeland en wordt op zijn elfde op een schoolvoetbaltoernooi gescout door Manchester City. "De wedstrijden met City tegen rivaal Manchester United herinner ik mij nog goed. 'Deze pot moeten jullie winnen', kregen we te horen van de trainer. Dat deden we ook, meestal met grote cijfers," geeft Abid aan in gesprek met De Gelderlander.

In 2013 keert Abid terug naar Nederland, waar hij in Huissen gaat wonen. "Huissen is rustig en dat is goed voor mij. Mijn situatie in Engeland was niet stabiel. Als je profvoetballer wil worden, en dat wil ik, heb je een goede basis nodig," zegt hij over die periode, waar hij aansluit bij Vitesse. "Ik kon meetrainen en mocht direct blijven."

Dit seizoen volgde voor Abid echter een teleurstelling in Arnhem. "Ik kreeg te horen dat ik niet zeker meer was van mijn vaste positie. Terwijl ik juist graag als controlerende middenvelder speel," aldus de Abid. "Gelukkig toonde Ajax kort daarop belangstelling. Ik ben zo blij dat het rond is gekomen."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws