Transparent
Inloggen
Sluiten

Matthijs de Ligt neemt komende weken beslissing: 'Of dat Ajax of een andere club is, zullen we zien'


6 juni 2018 06:48

Een aantal clubs is bezig met een inventieve oplossing om alsnog Matthijs de Ligt vast te kunnen leggen nu Ajax niet bereid is mee te werken aan een transfer van de jonge verdediger. Zij lijken bereid hem nu al te kopen, maar dan nog een jaar te verhuren aan Ajax. "Of dat voor mij een optie is? Daar heb ik eerlijk gezegd nog niet over nagedacht," geeft De Ligt aan in gesprek met De Telegraaf.

Hij ziet echter wel een nadeel aan een huurperiode. "Perr Schuurs was gekocht door Ajax, maar speelde nog een half jaar voor Fortuna Sittard. En Phillip Sandler met Manchester City en PEC Zwolle idem dito. Dan krijg je toch aandacht die je misschien liever niet hebt," aldus De Ligt.

De Ligt gaat de komende weken de tijd nemen om te kijken wat hij gaat doen. "En of dat dan Ajax of een andere club is, zullen we dan zien. Natuurlijk neem ik in mijn beslissing ’blijven of niet’ ook mee dat Ajax bezig is voor komend seizoen een goede selectie te smeden," zegt hij daarover. "Dat zoveel clubs me willen hebben, zie ik als luxe. Want ik zit bij Ajax bij een club waar ik het naar mijn zin heb en waar ik me ook nog verder kan ontwikkelen."

De verdediger is niet bang om op de reservebank te komen als hij naar het buitenland vertrekt. "Als ik over vijf jaar vertrek, is het nog steeds moeilijk in te schatten of ik dan een basisplaats heb. Het ligt allemaal aan mezelf," geeft hij aan. "Ik zal het moeten laten zien. Zelfs als ik bij Ajax niet presteer, sta ik er gewoon naast."

De Ligt wil echter wel op een goede manier bij Ajax kunnen vertrekken. "Ik denk dat iedereen uiteindelijk door de voordeur weg wil. En dat hoop ik ook te doen."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws