Transparent
Inloggen
Sluiten

Woordvoerder familie Nouri: 'De directie van Ajax moet verantwoordelijkheid nemen'


4 juni 2018 11:29

In een reactie aan AT5 reageert een woordvoerder van de familie van Abdelhak Nouri, advocaat Khalid Kasem, op de beslissing om naar de arbitragecommissie van de KNVB te stappen. "De UEFA de en FIFA hebben heldere richtlijnen. Als een speler naar de grond gaat zonder dat er een overtreding is begaan, moet er meteen uitgegaan worden van hartproblemen," aldus Kasem. "Ajax wist daarbij ook van de hartproblemen van Nouri. De familie niet. Dat er dan zo is gehandeld is niet te volgen."

Kasem gaat verder: "Er stond een defibrillator klaar, maar er is pas na tien tot vijftien minuten gereanimeerd. Je verwacht dat een arts zo'n AED meteen aansluit, dan kun je constateren dat de circulatie weer op gang moet worden gebracht. Door het lange wachten met reanimatie heeft Nouri zoveel hersenschade opgelopen dat het zeer onwaarschijnlijk is dat hij ooit herstelt."

Omdat er zoveel ruimte is tussen wat Ajax vindt en de familie van Nouri vindt, heeft het volgens de woordvoerder ook geen zin om door te praten. "De relatie tussen de familie en veel werknemers van Ajax is goed. Maar dit blijft toch een roze olifant in de kamer," geeft hij aan. "Wij hebben diverse gesprekken gehad, ook met Edwin van der Sar. De directie van Ajax moet verantwoordelijkheid nemen."

De familie wil dat Ajax de aansprakelijkheid aanvaardt. "Het gaat over de rest van het leven van Abdelhak," zegt Kasem daarover. "En hij heeft lang gespeeld met andere jongens bij Ajax. Die zien nu ook een club die geen verantwoordelijkheid neemt voor de gang van zaken. Dan lopen die toch ook een risico?"


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws