Transparent
Inloggen
Sluiten

Toby Alderweireld: 'Wat Harvard is voor de academische wereld, is Ajax voor de voetbalwereld'


3 juni 2018 19:51

Al jaren speelt Toby Alderweireld in de absolute top. In gesprek met De Zondag geeft de verdediger van Tottenham Hotspur aan dat hij hier zonder Ajax nooit gekomen zou zijn. "Ajax is top in Europa, zeker de jeugdopleiding. Wat Harvard is voor de academische wereld, is Ajax voor de voetbalwereld. Je wordt er op topniveau klaargestoomd voor het grote werk," aldus Alderweireld.

De international van België hoefde ook niet lang na te denken toen Ajax in zijn jeugd aanklopte. "Toen ik vijftien was, kon ik Beerschot inruilen voor Ajax. Dat was mijn kans. Ik was niet tegen te houden," geeft hij aan.

Alderweireld had het in het begin echter wel lastig in Amsterdam. "Na een maand heb ik een eerste klop gekregen. Je spreekt dan wel dezelfde taal in Amsterdam, maar je voelt je toch een vreemde," zegt hij over die periode. "Ik woonde in een gastgezin, ik miste mijn ouders, mijn broers, mijn stad. De dagen waren zeer lang. We werden om half zeven ‘s morgens opgehaald en keerden om acht uur ’s avonds terug. Ik zat vaak kapot. Maar dat was een noodzakelijke stap.


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws